ВМРО: Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката й за защита на границите на Стария континент

1688
ВМРО: Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката й за защита на границите на Стария континент
Снимка: Getty images

"Това е солидарна битка и тя е и за отстояването на ценностите на ЕС." С тази позиция излиза ВМРО – Българско национално движение по отношение на безпрецедентната мигрантска криза, която се разиграва на границата между Полша и Беларус.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защита на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа, се казва още в позицията на ВМРО.

Ние настояваме и за конкретни действия от страна на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент. Те не просто трябва да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

ВМРО за решението на ЕП да обяви Полския трибунал за незаконен: Днес е Полша, утре сме ние!

Конституционният трибунал в Полша бе обявен от Европейския парламент за незаконен. Двама са българските представители, които гласуваха ...

Прилагаме пълния текст на декларацията на ВМРО:

"През последните няколко дни всички ние наблюдавахме с възмущение и загриженост гледката на хиляди нашественици, насилствено изтласквани от престъпното правителство на Лукашенко до границите на Беларус и Полша. Инвазия на нелегални мигранти, на фалшиви бежанци, на млади мъже и момчета в боеспособна възраст, тълпящи се срещу източната граница на Европа.

Реакцията на полското правителство беше мигновено да мобилизира полицейски и военни сили за защита на своята граница, която е и граница на Европа. Това е пример за смелост, отдаденост и лоялност. Лоялност към Европа и към цивилизацията и ценностите, които представляваме. Ако европейските институции не застанат в защита на полското правителство, ще бъдем изправени пред нова феноменална криза на така наречения „европейски проект“.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа. Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент са политически и морално задължени да се присъединят към полското правителство в усилията му да защитава Европа.

Напрежението между Полша и Беларус заради нелегални мигранти се увеличава

Председателят на долната камара на полския парламент (Сейм) Елжбета Витек свика извънредно заседание на парламента заради увеличаващата...

Настоящата ситуация в Европа с инвазията на нелегални мигранти, подтикната от чужди правителства – като тези на Ердоган и Лукашенко, с цел подкопаване на социалния, политическия и правния ред на европейските нации, е критична. Всички ние сме длъжни да защитаваме същия морален, политически и правен ред, който Европа исторически представлява.

Трябва да се откажем от необоснованите декларации и изявления в полза на тази масова, незаконна имиграция, която често виждаме сред европейските бюрократи с безотговорни призиви и декларации, които призовават за незаконно влизане на чужденци, насърчавайки по този начин бизнеса на мафиите за нелегален трафик на хора.

Трябва да се върнем на позицията, че общият европейски проект ще успее само ако нациите, които съставляват Европа, си сътрудничат свободно и доброволно, за да гарантират оцеляването на нашата цивилизация. Това е истинската европейска солидарност.

Затова призоваваме Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент не само да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Глушков има нов заместник в Министерството на спорта - служител в ООН

"Помолих да бъда сменен, ако не се получи едно условие": Земеделският министър проговори за оставката си

Радан Кънев - пети, Елисавета Белобрадова - последна: ПП-ДБ нареди евролистата си (СНИМКИ)

"Той ми е любимец": Божков поиска предизборен дебат с Бойко Борисов (ВИДЕО)

Георги Георгиев: Ще бъдем гласът на гражданите в парламента

Ясни са водачите на листите на ПП-ДБ за изборите - Кирил Петков, Ицо Хазарта и Христо Иванов повеждат София

"Не намираме искрени партньори": Партията на Цветанов няма да участва на изборите

"Нямаме вътрешни противоборства": Росен Желязков повежда евролистата на ГЕРБ, но без Мария Габриел в нея

ГЕРБ и "Възраждане" в парламента: Приятел в нужда се познава (СНИМКИ)

Фандъкова: Ще продължим да работим за София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com