Защо Борисов отива на разпит – заради заплаха за убийство, според Мирослав Найденов

10772
Защо Борисов отива на разпит – заради заплаха за убийство, според Мирослав Найденов
Снимка: БГНЕС

Предполагам, че Бойко Борисов го викат заради мен, защото и мен ме викат. Бях викан, за да направя едно уточнение. Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов – той беше на поста при първото правителство на Бойко Борисов.

За какво става въпрос? За прословутото твърдение на служебния МВР министър Бойко Рашков, че имало заплаха от Бойко Борисов към държавен служител: "Няма да разберат дали не ядат неговото месо". Става въпрос за бившия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.

Бойко Борисов празнува рожден ден на внучето си с тениска с надпис "Харвард" (СНИМКА)

Второто внуче на Бойко Борисов, което носи името Иван, отпразнува своя трети рожден ден. Бившият премиер присъства на тематично арт пар...

Такъв сигнал от Симеонов няма – има сигнал от трето лице, което (евентуално) е чуло, твърди Найденов пред bTV. Това трето лице е бивш служител на земеделското министерство, директор на една от изпълнителните агенции, който аз съм уволнил, добави Найденов. За него това е „кошаревски свидетел”. Найденов цитира сайта „Афера”, докато коментираше, за да не излезе, че изнася информация от разпита си пред полицията, което би било законово нарушение.

Преди два дни Найденов отново бил викан за разпит – заради нов сигнал, потвърждаващ първия с тази афера. Но сигналът бил от издирван от „Интерпол” „от повече от 10 години”, по думите на бившия земеделски министър.

Как си представяте в кабинета на министър-председателя – той да извика някой и да го заплаши с убийство, попита Найденов. „Това е абсурд”, добави той, коментирайки защо Борисов в крайна сметка ще трябва да ходи в МВР. За Найденов става въпрос за голословни твърдения на двама души и нищо друго.

Предистория

Бивш земеделски министър е бил на разпит в полицията

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е бил вчера на разпит в ГД „Национална полиция“. Според източници на БНР той...

Става въпрос за сигнал за злоупотреба с евросредства още през 2009 година. Той касае връщането на ДДС на фирмите "В.Д.В. 007" и "Мелком" по "Програма за разпределение на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица по плана за 2010 г." – престъпление по чл. 304а Наказателния кодекс и че Мирослав Найденов обещал подкуп от 200 000 лева на Симеонов, за да оправи нещата - да подпише платежни нареждания за неправомерно възстановяване на ДДС на въпросните фирми. Според bird.bg Симеонов дал показания за това, но пред съдия Румяна Ченалова, Симеонов оттегля показанията, а по-късно, през 2013 година, когато досъдебното производство по случая е възобновено след падането от власт на първото правителство на Бойко Борисов, пак ги оттегля. В крайна сметка досъдебното производство по случая е прекратено с постановление на прокурор Албена Истилиянова Рачева. По време на самото досъдебно производство Симеонов никога не е твърдял такива неща по мой адрес, твърди Мирослав Найденов.

Припомняме, че обвиненията срещу Найденов беше основна тема на прословутата "раздумка" между него, Бойко Борисов и бившия градски прокурор на София Николай Кокинов през 2013 година – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Според Найденов, всичко случило се е било политическа поръчка – за да го дискредитират. Той не каза директно от кого, но през 2013 година как Цветан Цветанов е бил в ролята на кардинал Ришельо през цялото време на управлението на ГЕРБ, като е държал изкъсо конците на всички министри с компромати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика