Зелените поискаха спиране на проекта в Карадере

31994
Зелените поискаха спиране на проекта в Карадере
Снимка: Пътеводител на българския гражданин

Официална декларация срещу проекта в Карадере беше внесена в Народното събрание от представители на „Зелените” – Андрей Ковачев, Тома Белев и Борислав Сандов.

„Зелените” поискаха да няма реализация на проекта, тъй като местността попада в „Натура 2000” – в защитената местност Камчийски пясъци. Самият проект е свързан с брата на Сергей Станишев - Георгий.

Протест пред МС заради застрояването на Карадере

Днес от 18:00 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест заради застрояването на Карадере. Предвижда се да има действия и пред с...

Ще бъдат ли спрени предложението промени в проекта, какво ще решат червените депутати и какво им е заръчал Станишев, попитаха „Зелените”. Те напомниха и че през юли миналата година точно Станишев внесе законопроект за едногодишен мораториум за строежи по Черноморието в няколко защитени местности, включително Карадере и той беше приет от парламента. Заради вчерашното решение на правителството обаче днес предстои протест от 18:00 часа пред сградата на Министерския съвет.

Андрей Ковачев поясни пред медиите, че те са внесли промени в Закона за устройството на черноморското крайбрежие чрез независимия депутат Светлин Танчев, в което е указано да се спира новото строителство в двукилометровата ивица на зони А и Б от териториите по "Натура 2000" за опазване на защитени природни местообитания, както е в случая с местността Карадере.

Вчера станахме свидетели на решение на Министерския съвет, с което се стартира грандиозна далавера- това е във връзка със застрояването на местността Карадере по българското Черноморие, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев, цитиран от БГНЕС.

Моментът вероятно не е случайно подбран, смята Главчев. И допълни, че роля в това застрояване има братът на лидера на БСП Сергей Станишев - арх. Георги Станишев. Управляващите заблуждават обществото, за да могат да ограбят колкото се може повече докато са на власт, продължи Главчев. Целта на това правителство е да се лее бетон - да се застрояват и малкото останали райски кътчета по нашето Черноморие, подкрепи го и депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Според нея в случая става дума за една пословична заменка с последваща промяна на предназначението, територия от 210 дка и 100 млн. инвестиции, при които това място ще се превърне в три огромни хотелски комплекса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика