Жечо Станков внесе доклада за "Боташ" (ВИДЕО)

1734

За да прекратя политическите спекулации внесох доклада за "Боташ". Това каза депутатът от ГЕРБ и председател на Временната комисия за "Боташ" Жечо Станков пред медиите в парламента. 

Докладът за "Боташ"

Докладът на временната комисия за "Боташ" изготвен от временна комисия, която бе създдадена през декември миналата година и чиято цел беше да разгледа споразумението за доставка на втечнен газ (LNG) между "Булгаргаз" ЕАД и турската държавна енергийна компания "Боташ", както и всички газови договори, подписани в последните две години. Предложението на комисията е докладът да бъде изпратен до прокуратурата и ДАНС. Невнасянето на доклада породи спорове в парламента. Стигна се и до свикване на извънредно заседание по темата.

ГЕРБ вижда политически спекулации

"Последните няколко дена станахме свидетели на политически спекулации. С наближаващите избори тези спекулации още повече се обострят. Те започнаха днес в зала от колегите от ПП и се прехвърлиха в колегите от БСП. Там виждаме една нова коалиция, която набира скорост", смята Жечо Станков. 

От ГЕРБ уточниха, че това се прави без да е налице правното становище на БЕХ, с което от холдинга трябваше да се произнесат дали съществува потенциален риск за защита на националния имуществен интерес по отношение на информацията в доклада. Те определиха като истерия днешното извънредно заседание за "Боташ". ОЩЕ: Нова информация бави доклада на временната комисия за "Боташ"

ПП-ДБ не са направили нищо по договора с "Боташ"

Жечко Станков коментира, че ГЕРБ винаги е имал най-голям интерес този доклад да види бял свят. "Именно по времето на ГЕРБ тези милионни такси, които се плащат в момента, са двайсетократно по-малки. По времето на правителството на Денков, 10 месеца се вижда, че не са направили нищо по въпроса това да се промени. Стотици милиони на българските данъкоплатци са изтекли. Още на 3 август Денков казва: "Има пожари, с които се бори, като един от тях е "Боташ". От 3 август до ден днешен питайте Денков какво е направил, колко пъти е вдигнал телефона, колко преговори е провел?", попита Станков. 

"Освен че нищо не направиха, сега поставят под угроза финансовия интерес на България с това, че не изчакаха правното становище на БЕХ. Безотговорно поведение на ПП-ДБ и на предходното правителство на Николай Денков", каза Теменужка Петкова. 

Според председателя на енергийна комисия Делян Добрев "Продължаваме промяната" се държат все едно току-що са паднали от небето. ОЩЕ: Комисията "Боташ" дава доклада си на прокуратурата (ВИДЕО)

"Договорът с "Боташ" се променя  не от парламента, а от правителството.  10 месеца имаха цялата власт в това правителство. 10 месеца за тях не съществуваше неизгоден договор с "Боташ"- Миналият ден станаха депутати и казаха: Чакайте какво правело това правителство предното. Чакайте, ами то беше ваше", заяви Делян Добрев. 

Кабинетът "Петков" е продължил да плаща на "Газпром"

От ГЕРБ обърнаха внимание, че по времето на правителството на Кирил Петков в момента, в който спират газовите доставки от "Газпром", кабинетът продължава да плаща десетки милиони на "Газпром" за капацитет по тръбата, въпреки че газ не тече. "Това са хората, които спекулират", заяви Жечо Станков. ОЩЕ: Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП няма да участва в извънредното заседание на парламента

Извънредно заседание на парламента на 2 юни 2024 г.

Изборите на 9 юни: Как ще гласуват хората с увреждания (ВИДЕО)

БСП иска парламентът да забрани на Украйна да използва български оръжия срещу Русия

Пеевски видя намеса на Руската православна църква в българския духовен живот

"Война на билбордове": Съдът отказа да се занимава с предизборната драма на Денков, Борисов и Пеевски

Николай Нанков от Луковит: Предстои реализация на ключови проекти за 15 млн. лв.

ДАНС: Русия е основната заплаха за сигурността, сянката на Кремъл е по границите ни

В Шумен замерваха депутат от БСП с яйца (ВИДЕО)

Десет проблема и десет решения, които ВМРО поставя на мастата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика