Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова информация бави доклада на временната комисия за "Боташ"

17 април 2024, 09:50 часа • 889 прочитания

Председателят на временната комисия Жечо Станков все още не е внесъл доклада за "Боташ" и "Булгаргаз". Това стана ясно при откриване на днешното пленарно заседание.

По думите на председателя на парламента Росен Желязков, все още не са изтекли сроковете и доклада не е внесен. От това се възмутиха от "Продължаваме промяната - Демократична България", "Възраждане" и БСП.

Депутатът от Борислав Гуцанов от БСП призова докладът да влезе за гласуване, след което да бъде даден на ДАНС и прокуратурата. Още: Бивш енергиен министър заплаши да съди държавата за обвиненията за договора с "Боташ"

"Започваме да мислим, че има други подбуди, не можа да има пълно единомислие в комисията и той да не се включва за разглеждане", обоснова се той.

Радослав Рибарски от ПП-ДБ също поиска да се внесе доклада тази седмица. "Хората да видят дебата и да видят какви скандални споразумения са подписани от служебния кабинет", призова той.

"Нова информация"

Председателят на временната комисия и депутат от ГЕРБ Жечо Станков обясни, че има постъпила нова информация, а сроковете за работа на комисията не са приключили. Още: Комисията "Боташ" дава доклада си на прокуратурата (ВИДЕО)

"Има новопостъпила информация с гриф, с която съм дал на членовете на комисията да се запознаят. ГЕРБ и аз имаме най-малък интерес този доклад да не влиза в зала. Говорите неща, които са неистини", отговори той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес