ЗНС вече е Народен съюз

3372
ЗНС вече е Народен съюз
Снимка: БГНЕС

Днес в НДК се проведе 41-ви конгрес на Земеделски народен съюз. Над 1200 делегати и официални гости сред които бяха лидерите на ПП АБВ Георги Първанов, на ПП ‚ВМРО“ Красимир Каракачанов, на ПП „БДЦ“ д-р Красимира Ковачка, Слави Бинев народен представител и много други уважиха събитието, съобщи БГНЕС.

След отчет на Румен Йончев, председател на партията, делегатите взеха решение за обединяване на няколко различни политически формации и граждански сдружения с цел по- активно участие на граждани в политиката чрез експертни групи, които да имат ключова роля във взимането на политическите решения в партията. Така Народен съюз ще работи върху система интегрираща хора, които не искат да членуват официално в партии, но все пак да имат възможност да отстояват своята активна гражданска позиция и да имат основополагащ глас в развитието на политическия живот не само в партията, но и в държавата.Така всички делегати гласуваха единодушно за прерастването в единен политически субект Народен съюз.

ЕНП изключва Земеделския народен съюз

Очаква се тази вечер или утре парламентарната асамблея на Европейската народна партия да вземе решение за изключване на Земеделския н...

Румен Йончев, досегашен лидер на ЗНС и народен представител в 43-тото Народно събрание беше избран за председател на новата партия, а Светлин Танчев основател на гражданското сдружение „Бъдеще и развитие за България” стана председател на гражданския съвет към партията и председател на нейния управителен съвет. Същевременно той остава съпредседател на парламентарната група в 43-тото НС. В ръководството на Народен съюз, като заместник-председатели бяха предложени и одобрени депутатите Явор Хайтов, който е и заместник-председател на Народното събрание и Георги Ковачев. Една дама, доказала се с лидерски и организационни качества в БАСТА – Мария Кунина е третият заместник на Йончев. За организационен секретар бе избран Хранимир Генчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика