10 оставки, които няма да приемем

6785
10 оставки, които няма да приемем
Снимка: Алла и Чавдар Георгиеви

Живеем в мекушав свят. Всеки е обиден, мрънка и държи да коментира във фейсбук всичко. Напрежение, неблагодарност и циничен тормоз над работещите хора. Непрестанно се искат оставки, подават оставки, приемат оставки. Е, понякога доброто надделява, ако се казвате Христо или Корнелия, но понякога сте Сотир и сте обречени. Но това няма значение, ние трябва да застанем зад човещината и да се застъпим за следните персони, които са под пара.

***

1. Борислав Михайлов. През шест секунди е подложен на конгрес. Имало било съмнения за коректността при предния, атаките не спират. Защо не сме се били класирали на големи първенства? Еми на Зимната олимпиада просто няма футбол, иначе щяхме да ги изпързаляме.

2. Холивуд. Бил се бил изчерпал, снимал нови варианти на стари филми, в които основното било да се направят специалните ефекти на компютър и да се сменят расите и половете на главните актьори. Нямало вече нови и хубави филми. И това го твърдят хората, които от 20 години си ги теглят на торенти и харесват български сериали, в които диалозите звучат сякаш актьорите са подложени на диета от халюциногенни гъби. Айде, молим.

3. Иван Гешев. Ако трябва, във всеки брой ще напишем, че не си го даваме. Ако беше изпълнил необоснованите изисквания на нацията, сега десетки високопоставени политици, бизнесмени и техните лакеи щяха да са в затвора заради КТБ и да се хранят и живуркат на наш гръб, вместо да продължават да допринасят за БВП и да плащат данъци и такси (поне тези, на които колите не са крадени и не баш регистрирани в КАТ).

4. Български пощи. Мине се, не мине, и някой се размрънка как частните куриери носели пакети до вкъщи, имали бързо обслужване в офиса и не разчитали на хвърчащи бележки, писане в тетрадки и какви ли не щуротии. Но в кой куриерски офис има телефонна кабина, в която може да се обадите от чужд номер на някой, който ви е блокирал телефонния номер?

5. Борис Джонсън. Не го даваме. В момента Западът няма лидер. Не казваме дори добър лидер. Безличието и немощта доминират, затова трябва да си пазим Борко. Крив-прав, в тая смутна епоха просто ни трябва човек, дето гледа позитивно на живота и винаги намира повод за купон.

6. Стево Пендаровски. Македонският президент бил имал Омо-наклонности. Третото десетилетие на 21 век ще се занимаваме още с такива теми. Трябва да спрем да веем ретроградния си Меркурий в чужди лица.

7. Новото нормално. Като цяло повечето части от пандемията са ужасни и връщането към старото нормално е супер идея. Но нека да запазим това да не ми пиеш от шишето и ако имаш хрема и температура, да не идваш на работа, а?

8. Джъстин Трюдо. Първо посегнаха на нашенския “Труд”, а сега и на канадското Трюдо. За да видите, че няма много разлика между нас и канадениците, ще ви разкрием тайна - “кленовият” лист на знамето им е лозов. За сарми.

9. Владимир Путин. Шегуваме се, никой не му иска оставката, защото ще я получи с новичок. А новичок са карали още прекалено малко хора, че да разчитаме на стаден имунитет.

10. Йорданка Фандъкова. Градският транспорт фалирал, лампата отляво била по-скъпа от лампата отдясно, ремонт на ремонта, хубавото не било готово. Неблагодарници като латерни не разбират, че човек, заобиколен от естетиката на Манастирски ливади няма как да има друга естетика в живота като цяло - мисли се в кръпки.

 

Автор: Самуил Петканов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...