Аз на тебе, ти на мене, дайте да дадеме!

3926
Аз на тебе, ти на мене, дайте да дадеме!
Снимка: БГНЕС

Мъчна и мътна работа са предбрачните договори и туйто. Хем и ГЕРБ, и ПП-ДБ вече колко време врещят, че имало ли брак, той щял да бъде по сметка и задължително – със срок на годност. Само че суверенът седи на дивана и следи сеира. Не върви да излязат да се разберат навън и да се върнат пораздърпани, поодрани, понасинени, но щастливи, че са свършили заедно... да редят правителство. И понеже, както казват на Запад, реденето на правителство е като игра на шах, но Борисов шах не играе, сега ГЕРБ и ПП-ДБ хвърлят заровете, местят пионките и играят на „Не се сърди, човече“. Зад ГЕРБ са застанали ДПС. Зад ДПС се гласят ИТН. Зад ИТН наляво-надясно се оглежда Корнелия, облечена с фланелка „Аз съм БСП“. А Копейкин се цупи отстрани, но само за пред еректората си, а не защото е изтеглил късата клечка. Нали е един с всички, като изключим с ония, дето му кастрираха достойнството в Народното събрание.

– Абе момчета, чуйте ме бе! Ъъъ… Аз съм прост и го разбирам материала.

– казва Борисов. – Хайде да я вдигаме тая сватба, че народът ни се смее.

– Правосъдна сватба ли ще вдигаме, или не. На нашите избиратели това им е важно – пита Христо Иванов, докато Атанас Атанасов изпитателно впива в Борисов атанасатанасовските си очи.

– Ако сватбата ще е инхаус, ние сме пас – казва Асен Василев и прави знак на Кирил Петков да си мълчи и да прави това, което най-добре умее: да се усмихва.

– Правосъдната сватба е дискриминация спрямо различните вероизповедания в България, а отхвърлянето на инхауса е равносилно на отхвърляне на етноса ни – оправдава се Карадайъ с религията и етноса.

– Джендърите ядат деца! Да живеят пенсиите! – провиква се Корнелия, но всички са свикнали да не обръщат внимание на вътредушевните ѝ противоречия.

– „Възраждане“ такива неща не търпи и като стане първа политическа сила, всички ще ви трича – издига глас Копейкин, а после тихо прошепва: – Дайте си мейлите и ще ви пратя номера на сметката си. Само в евро!

Пък после сватбарите сядат да оправят бюджета, защото сватбата все ще се нареди, иска ли питане (не се е венчал само тоя, който не е поискал), ама за бюджета и хората чакат, и институциите, и фирмите, и инфлацията трябва да се озаптява. Сватбени подаръци за всички от сърце също трябва да има. И положението започва да мяза на награждаването на гайдарското надсвирване в село Гела:

„На сцената да излязат пенсионерите. 25 кисели млека месечно и сватбарският оркестър да свири! Да дойде държавната администрация – пет кила кашкавал. Къде са учителите? Ето ви две вечери за двама в ресторант! Минималните работни заплати, много сте отслабнали. На вас: седем литра олио, за да си облажите живота. Двайсет бурканчета с детски храни за майките!“

Пред проектобюджетната сергия се заформя стабилна опашка. Хората идват и питат какво се предлага, а нашите умници не си и правят труда да отговарят, направо хвърлят бъдещите левове на хората. По желание на ПП-ДБ се създава извънредно перо в бюджета, по което да се финансират по-добрите събирания и по-добрата фискална политика. ГЕРБ настоява за фонд „Чекмеджета“ и първо се дърпа, защото са свикнали на 30%, но Борисов бие по един чимбер на своите и им обяснява, че понякога трябва да вземаш колкото можеш, а не колкото искаш. ДПС настоява за специално перо за купуване на гласове на избори. ПП-ДБ приема, при условие че гласуването е с машини. БСП настоява за действащи програми за подпомагане на традиционните семейства.

– Аз съм против бюджета и няма да гласувам за него – надига се Копейкин, – но впишете веднъж годишно на българите да се дава по едно българско знаме с дръжка.

– Само ако знамената са с къса дръжка – изригва Манол Пейков.

– На българския патриотизъм дръжката не му се гледа – отвръща Копейкин.

– А критериите за Еврозоната как ще ги покрием? А инфлацията как ще я борим? – пита един глас в пустиня.

Атмосферата така се напича от мисловна дейност, че случайният минувач би се заблудил, че се намира не на сватбарска маса, ами в някоя пустиня или в ада.

– На сватбарски бюджет вяра да нямаш – намират му цаката партиите.

А и наложи ли се, успокояват се взаимно партиите, ще търсят подкрепа от чуждестранните си партньори. ПП-ДБ – от ЕС и САЩ, ДПС – от Турция, ИТН – от ДПС, БСП и „Възраждане“ – от Путин. А ГЕРБ – от всички изброени и от когото другиго може.

 

Автор: Иван Димитров, Прас Прес

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Един конгрес, много кандидати, хиляди квестори

Навални и затворниците на съвестта

7 години ПРАС-ПРЕС: Бюлетин на неуспехите

10 нови шоу програми, които да ни обогатят още повече

В скута на реформите

Все пак тя се върти: 10 не!отложни ротации

Пътя на Корпуленцията срещу Пътя на Копринката

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки
Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Не!Коалицията се колебае дали да се ротира, напрежението расте, а сглобката хлопа като жълтите павета за пореден път. Евроатлантизмът е поставен...