Десет признака, че човек става за пребиване

10559
Десет признака, че човек става за пребиване
Снимка: БГНЕС

Напрежението във въздуха с нож да го срежеш или поне да го замериш с яйце, пиротехническо средство, лютив спрей или водно пистолетче. Обществото е изнервено, бие се на протести, на кръстовища и у дома. Темата не бива да се подминава, а да се допълва. И както казва Камен Донев в ролята на Учителя: "Боят изгражда. Той не е да разгражда."

Ето ви няколко индикации, чрез които да знаете, че си чакате заслужения бой*:

1. Човек на протест най-много заслужава бой. Не знае какво иска, шуми, пречи, не предлага алтернатива и иска неща от законно избрана да върши каквото си иска власт. На протест не се бият само тия, които хвърлят бомби и камъни. Те са защитени и пазени от полицията и от другите протестиращи, прикриващи ги с телата си от случайно шамаросване с палка.

2. Западен политически лидер е абсолютно подходящ да (му) го набият. С 200. Какво може да ни направят тия мекушавци? Най-много после лекичко да ни смъмрят и да ни пишат забележка в бележн... мониторинговия доклад.

3. Редови униформен служител си е човек, ако не за цялостно пребиване, то поне за заразяване със салмонела чрез яйце или вибромасаж с бомбички. Защото неговите ръководители са му казали да стои пасивно под канонадата и да извърши чудесно показнò как служителите на МВР може да изключат инстинктите си за самосъхранение. Не от геройство, разбира се.

4. Журналистите са друг пример за удачен типаж, който трябва да яде бой. Напоследък са трудни за откриване. Сякаш няма много. Така че бийте с мяра да има и за другите.

5. Чуждите журналисти са отделна категория. Повечето не говорят български дори, а си измислят, че тука имало насилие, корупция, липсвало върховенство на закона. Е как да не го ошамариш такъв да се напикава, като чуе България?

6. Човек на палатка. Дали е в центъра на града или в някоя крайморска горичка, човекът на палатка сигурно е пиян и нито ще усети, нито ще помни. Което си е и най-хуманното предложение досега.

7. Хората, които не могат да отговорят на въпроса "ти знаеш ли аз кой съм?". Особено в ситуация, в която са упрекнали някого и се чувстват прави, но пропускат това, че този не е случаен, а е някой, който може да ги набие.

8. Ходещите на дискотека с приятелката си, дето нямат огромен бицепс и квадратен черен джип, с което да покажат на останалите с голям бицепс и квадратен черен джип, че не желаят някой да им дръпне изгората и да я завлече в тоалетните.

9. Хората във Фейсбук с различно мнение по някакъв въпрос. Там не е просто за бой, а трябва изтезание. Разчекване с 4 коня, вързани за крайниците. Няма тема, която да е прекалено маловажна, така че всяко несъгласие трябва да се накаже свирепо.

10. Децата. Как по друг начин е възможно да се възпита дете, куче, жена, общество? С диалози и брътвежи ли? С гега трябва.

_________

* Апелираме боят да се случва съобразно актуалните противоепидемични мерки в рамките на извънредната обстановка.

 

Автор: Самуил ПеткановПрас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...