Не, в смисъл на да

4218
Не, в смисъл на да
Снимка: БГНЕС

Заповед на министъра на здравеопазването относно актуализацията на предходната заповед с оглед промяната в епидемиологичната обстановка

С настоящата заповед отменям и въвеждам в действие серия от мерки с цел опазването на здравния статус на населението и недопускането на същото до възможност за застрашаване живота и здравето на последното само по себе си съгласно закона за задължителния живот и здраве на гражданите на Република България.

Т. 1. Всеки гражданин на Република България като такъв и в качеството си на изпълняващ длъжността, упомената в настоящата алинея по смисъла на съществуващата наредбата, се задължава да носи предпазно средство тип маска (хирургическа, текстилна, карнавална, шал, воал, кърпа, пешкир, шлем, каска, противогаз, зъбна протеза, топка за уста ball gag и др.) на открито и закрито при всички обстоятелства, освен упоменатите изрично в т.6 на същата заповед или друга.

Т.2. Забранява се събирането на повече от един човек на открито и повече от половин на закрито, включително в случаи на работни срещи, семейни празненства, спорт, медитация, мастурбация или депресия. При неотложно извършване на някое от упоменатите е необходимо представянето на PCR тест сам на себе си и задължително карантиниране в непреходно помещение тип стая на недвижима жилищна площ, отдадена за ползване съгласно действащите разпоредби, не по-голяма от 6 кв.м. ЕПК, тухла или панел с представен заверен нотариален акт.

Т.3. Прекратява се многократната употреба на един и същ съд за хранене или пиене от едно и също лице над 2 г. без задължителен санитарно-епидемиологичен надзор и издадено разрешение от РЗИ по адресна регистрация на последното. Храненето и пиенето трябва да стават от съдове за еднократна употреба или такива за многократна, дезинфекцирани по съответния процесуален ред от лице с антигенен тест на ръст над 150 см.

Т.4. Намалява се честотата на дишане и издишване през носа и устата с цел превенцията на отделяне на въздушно-капкови контаминиращи контрагенти в атмосферата и обратното. При необходимост се диша в найлонов или хартиен плик за еднократна употреба или в посочените в т.1 предпазни средства от общ характер.

Т.5. До второ нареждане се преустановява работата на заведения по смисъла на използването им от структурите на Ричард Алибегов или подобни, известни под други наименования и форми поради нарушение на т.1, т.2, т.3 и т.4. и др., както и поради опасност от неспазване на законовите изисквания за именуване на български граждани по БДС.

Т.6. Изключения по изброените параграфи се допускат само в случаите на:

- неотложно културно-масово мероприятие тип посещение на магазин, аптека или зала 1 на НДК;

- първа, втора или поредна (съгласно номериране) копка, инспекция на магистрален участък или демонстративна имунизация на длъжностни лица, или такива от общ социално-религиозен характер.

- отбелязване инаугурация на демократичен американски президент.

Т. 7. Отменям така изброените точки, като заповядвам спазването им до повторна отмяна или принудителното им изпълнение от съответните органи съгласно предишни или бъдещи разпоредби до второ нареждане, както следва по съвместителство или съгласно първото по смисъла на останалите.

Подпис: Министърът

Автор: Драго Симеонов, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...