Синдикат „По-иначе може”

3692
Синдикат „По-иначе може”
Снимка: iStock/Guliver

Ех, уважаеми сънародници, лошо светът е устроен. А може, по-иначе може, както казва поетът. И при него по-иначе можеше, но така стана. Но да оставим литературата. Във всяка сфера от съществуването ни нещата не са както трябва и е добре да бъдат други – регулирани, установени, фиксирани, сертифицирани и подобрени. Но уви, това не се случва. Защо, питаме ние? Защото тъкмо ги промениш и се оказва, че е можело и по-иначе. Затова ние от синдикат „По-иначе” смятаме да излезем на протест срещу ситуацията с настояване тя да стане друга. Преди да изложа мотивите за това наше действие, нека ви запозная накратко с профсъюза ни.

След дългогодишни наблюдения на системата и отделните нейни компоненти, нашето ръководство в мое лице успя да установи, че България изобилства от независими експерти във всяка област, които до голяма степен са се специализирали в посочването на проблеми. Това не е професия в истинския смисъл на думата, но поради факта, че се упражнява влияние върху определени процеси, няма как да не се отчете икономическата и социална значимост. Затова нашата организация реши да обедини в професионален съюз всички хора, които не са съгласни с други и по-този начин бързо се превърна в най-голямата браншова структура. Синдикатът ни носи името „По-иначе може” и има амбицията да покаже, че каквото и да се направи, то не е правилно за тези, които засяга и трябва да бъде променено, актуализирано, реформирано и да му се наложат мерки, които също впоследствие да бъдат променени, защото няма да се достатъчно ефективни и ще трябват други.

Тези дни ние проведохме редица срещи, като сред най-важните бихме определили тази с Бойко Борисов, който в момента също не харесва нещата и на практика е от нас. Той се ангажира да направи нещата по-иначе, ако зависи от него. И при неговото управление нещата не бяха съвсем както трябва, но той успяваше да ги направи по-иначе, още преди да успеем да организираме протест. Това беше и причината синдикатите да нямат възражения. Хората не бяха доволни, но причините толкова бързо се сменяха, че не успявахме да се обединим около една. Трябва да знаете, че организацията при нас е слабо звено, защото трудно се споразумяваме за една и съща тема; част от членовете ни настояват да е друга или да се подходи по различен начин и ние сме длъжни да се съобразим с тях. Преговори се водят с всички в самата организация и не оставаше време да се срещнем с властта.  

Понякога сме упреквани, че не сме излезли на протест срещу предишното правителство, подобно на другите синдикати. Но това не е така. Явно не се отчитат причините. При нас те са чисто организационни, както споменахме, докато останалите профсъюзи са били по-съгласни, че нещата са такива каквито са. Приемали са, че което е така - така е и затова не са протестирали активно преди. Едва сега забелязаха, че по-иначе може. Но за разлика от тях ние ще останем верни на принципа си и след изборите. Не че и при нас по-иначе не може да стане, ако получим по един сертификат за безопасен синдикат, за каквито първи настоявахме да се въведат, макар да не ги одобряваме.

 

Автор: Драго Симеонов, Прас-Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

ДС-т предложения за почетен Патриарх

Сглобката пак хлопа: Не!Морандум на ротацията в 10 точки

Как залових Червения пират

Тагарев - жертва на олтара на атлантизма

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Как ни приеха в Шенген
Как ни приеха в Шенген

Съвсем закономерно, точно на първи април България влезе в Шенген. Засега само по въздух и море, но все отнякъде трябва да започне влизането. След...