Записки по българските FB-въстания

3717
Записки по българските FB-въстания
Снимка: БГНЕС

Българинът от векове свързва революционната борба с доброто ядене и пиене на теферич или на хладина. Защото освен "юнаци по планините", българската майка юнашка е раждала, ражда и сега "мъже в хладни механи" и любители на гювеча, които след две-три оки кисело вино изпадат в революционен захлас и започват да вдигат наздравици за “българското Либерте” по злачни и сенчести места, с ромоняща в съседство студена вода.

Центърът на София осигурява в наше време на подобен тип виртуални революционери удобни укрепени пунктове от ресторантски тип, където с ракия в ръка да наблюдават, на първа линия, бойните действия пред парламента през есента на 2020 година. Освен качествен Wi-fi, ресторантьорите, трябва да осигурят за фейсбук въстаниците, укрепили се по техните маси, не само добра гледка и удобни столове, но и тематични напитки и мезета. Предложения като меню „Мера според мера“ – съчетание от люти „одрински“ ракии и „черно цариградско вино“, юнашки гювечи и хайдушки мезета; меню „Камене и дърве“ - съчетаващо печива на каменна плоча със скара на дървени въглища, както и дегустационни сетове с алкохолни шотове „Боят настана, тупат сърца ни“, със сигурност ще повдигнат духа на окопалите се бойци. По-иновативни решения могат да бъдат дронове с камери, които да предават бойните действия на големи екрани в ресторантите, в които опитни тамади и ентъртейнъри ще вдигат тостове и приветстват всеки успешен изстрел по врага с наздравици и песни на Слави Трифонов. Въстаниците по масите могат да гласуват с оценки от 1 до 10 за най-красиво попадение в каска на полицай, а също така за най-добре оформен агитационен материал и най-забавен пърформънс срещу властта. За да се оживи дейността на туристическите фирми и хотелите в столицата, те могат да предлагат туристически пакети – „Нощ на протеста за двама“ и „Backstage посещение зад кулитисте на протеста“, „Среща с ранен член на футболна агитка“ и „Вечеря с провокатор“.

Нито едно българско въстание не може да мине без братя воеводи, каращи се кой да води бащината дружина – това Триото, Копейкин, Христо Иванов – Големия, Атанас Атанасов – Малкия, Жоро от Боец или дядо Йоло, първожрец на Тангра. Участниците във виртуалния протест ще могат да участват в онлайн залагания, кой ще надделее в борбата за надмощие между водачите на протеста или ще пристане на властта, за да се качи в джипката на Бате. Коефициентите за залозите ще излизат в жълтите медии, в които водещи кафяви експерти и познавачи на личния живот на воеводите ще осигуряват ценна информация за участниците в залаганията.

Участниците във виртуалния протест ще могат да се включат и в някои риалити формати, разделени на два отбора – протестъри и полицаи. Едните съответно ще крият, а вторите намират туби с неизвестна течност, стъклени бутилки със специален разтвори, камъни и прътове в храстите край Народния театър. Ще могат да се организират и уъркшопи по правене на бомбички, теория и практика на уличния бой, а за най-смелите – обгазяване и пръскане с лютив спрей. За участие в уъркшопите ще се издават сертификати и ще се правят снимки, които да се постват във фейсбук и инстаграм. Възможни са фирмени хепънинги и тиймбилдинги, вървящи със специален пакет "Посещение на НАП, НОИ, Безопасност на труда и др." във фирмата участник.

С приближаване на есенния сезон на тиквите в София, риалити въстаниците ще могат да участват в кулинарни фестивали като Оранжева революция, на които да наблюдават битките в Триъгълника на властта с парче печена тиква в ръка. Естествено в тях могат да се включат и реално протестиращите, като организират „Масово ядене на тиква пред Министерски съвет“, съчетано с раздаване на банички с тиква и боза за силите на реда, бдящи за сигурността на родния плод и зеленчук, насаден в парламента.

 

Aвтор: Мавро Василис, Прас Прес

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПРАС-ПРЕС:

10 сглобки, които заслужаваме

Пуделът на Мата Хари

Сладко е да си европлювалник, когато ЕС ти плаща сметката

Предлагаме експеримент

Как ни приеха в Шенген

Изписано на лицето

Паскал, Нотариуса, Доктора: Престъпниците не са каквито бяха

Благодарение на „ШишиЛийкс“: Пътна карта „Магнитски“ за напреднали

НАСА разбулва мистерията на жълтите павета

Какво пак ни стокира Бастунджи Бойко?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

10 сглобки, които заслужаваме
10 сглобки, които заслужаваме

Изборите чукат по джама на нацията като демон, който ни пречи да спинкаме спокойно. Какво утро ни очаква? Ще изгрее ли повече слънце за нас или сме...