Вкусни джинджифилови сладки

7585
Вкусни джинджифилови сладки
Снимка: BILLA

Вкусните и ароматни джинджифилови сладки са незаменима част от празничната обстановка. Коледа наближава, а с нея и еуфорията от специалните моменти, споделени с любимите хора. Сега е моментът семейно да се впуснете в кулинарни експерименти със запретнати ръкави и широки усмивки. В резултат ще получите не само вкусни, но и красиви сладки, готови да украсят коледната елха или да внесат уют във вашия дом.

Необходими съставки за 6 порции:

  • 300 г ръжено брашно
  • 1 щипка сол
  • 1 ч.л. канела
  • 0.5 ч.л. джинджифил на прах
  • 0.25 ч.л. смлян карамфил
  • 50 мл сироп от агаве
  • 1 бр. яйце
  • 100 г кокосово масло (олио)

Начин на приготвяне

Медът се загрява, прибавя се содата и се разбърква добре. Ръженото брашно се слага в голяма купа, поръсват се солта и подправките, всичко се разбърква добре. Прибавят се кокосовото масло, яйцето, ваниловият екстракт, сиропът от агаве, медът със содата и се замесва тесто (на ръка или с миксер). Тестото се увива във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник, за да се охлади добре, за около един час.

Охладеното тесто се разточва на тънко върху набрашнен плот и с помощта на формички за тесто се изрязват бисквити с желаната форма. Ако искате да окачите бисквитите на коледната елха, направете дупка на всяка, за да можете по-късно да ги използвате за коледна декорация. Оформените бисквити се подреждат в тава, покрита с хартия за печене и се слагат в предварително загрята фурна. Джинджифиловите сладки се пекат за 7–8 минути на 180 °C.

Шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня или в микровълнова фурна. Прибавя се 1 ч.л. олио, разбърква се и се оставя да се охлади леко. Прехвърля се в сладкарски пош с тесен накрайник. Охладените сладки се декорират с разтопения шоколад и цветните желирани бонбонки. Оставят се да изсъхнат.

Видео с всички стъпки от рецептата можете да видите в BILLA Кулинариум.

Добър апетит!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Страхотна супа топчета със застройка
Страхотна супа топчета със застройка

Супа топчета е сред ястията, които се крият в тефтера на всяка добра домакиня. Опитайте тази чудесна рецепта и се насладете на вкуса. Трябват ви...