Кметът на Русе реагира на агресията от спортист към две момчета

1954
Кметът на Русе реагира на агресията от спортист към две момчета
Снимка: Община Русе

Остро осъждам актовете на агресия на непълнолетния младеж от Русе, посегнал на свои връстници, за което медиите и органите на реда научиха едва преди ден. Това заяви кметът на Русе Пенчо Милков в специално изявление за скандалния случай: Напрежение в Русе заради клип с насилие над непълнолетен.

Ето какво още каза той:

"Като баща на три деца изпитвам крайно негодувание към дързостта, с която един непълнолетен си позволява да бъде физически и психически агресор. И то нееднократно.

Говорим за спортист, който съзнавайки силата си, я използва не за да бъде пример или защитник на по-слабите, а тъкмо обратното.

Няма да спра да се вълнувам от темата за насилието, защото смятам, че в днешно време хората стават все по-апатични, по-негативни и по-агресивни помежду си.

Кметът на Русе представи напредъка на града в управлението на отпадъците

Кметът на Русе Пенчо Милков представи опита на Община Русе в управлението на отпадъците на форума „Интелигентни решения за българ...

Не можем да останем бездушни към тези процеси и да ги приемаме като нормално явление. Заедно, като общество, сме отговорни да се грижим за израстването на децата ни. Да им даваме ежедневен пример за уважение и достойно поведение в обществото и у дома.

Плашеща е тенденцията на подобни инциденти, които се случват на практика всеки ден, но за много от тях дори не разбираме. Най-бруталните стават храна за медии и публика, но истината е, че ВСЕКИ акт на насилие, без значение от формата му, оставя дълбок белег. Както за жертвата, така и у агресора.

Като кмет на Община Русе заявявам пълната си подкрепа към органите на реда и абсолютна готовност за съдействие в течение на разследването.

Кметът на Русе награди Теодор Цветков за новия му плувен рекорд

Кметът на Русе Пенчо Милков награди Теодор Цветков за рекордното му 71 - часово плуване във водите на езерото в Лесопарк „Липник&...

Община Русе ще продължи да се грижи за повишаването на сигурността по улиците и обществените места. Закупуваме десетки нови камери, които да включим към системата за 24-часово видеонаблюдение с постоянна връзка с МВР. Изграждаме осветление на места, на които никога досега не е имало. През януари работа ще започнат и първите общински полицаи – нещо, за което се борим от месеци. Целта на всички тези мерки е да направим живота в града ни по-сигурен. Едно невидимо благо, което оценяваме именно в такива моменти.

Мнозина смятат, че справедливост няма и никога няма да има, но аз бих казал, че справедливостта започва с точно такива малки стъпки в правилната посока. Вярвам, че колегите от прокуратурата ще направят необходимото, за да има наказание за виновника".

Биячът от Русе: Разкайвам се за простотията, която направих, готов съм публично да се извиня на всички

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Мъже нахлуха в училище в Русе, удариха шамар на 13-годишен

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе