Община Русе проведе лятна младежка програма за избор на професия

2602
Община Русе проведе лятна младежка програма за избор на професия
Снимка: Община Русе

Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Русе проведе Лятна програма за деца и юноши. От 26 юли до 12 август под наслов „Забавно е да знаеш!” се включиха 30 деца на възраст от 10 до 17 години.

Акцентът беше поставен към запознаване на подрастващите с различните професии и придобиване на умения за планиране на цели, които да им помогнат при избора на бъдеща професия. Организирани бяха различни професиографски екскурзии за оценка на образователното и кариерно развитие.

Община Русе спечели финансиране за спортните площадки на 3 свои училища

Община Русе спечели проект по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища за 2022 г...

Програмата стартира с кариерен тренинг, чиято цел бе повишаване мотивацията и интереса на децата към ученето, както и намаляване на риска от отпадането им от образователната система. Децата посетиха и Регионалната библиотека "Любен Каравелов", където се запознаха с иновативни технологии и получиха читателски карти.

В рамките на програмата се проведе и беседа на тема „Бъди отговорен!“ с гост-лектор инспекторът от Детска педагогическа стая към Първо РУ на ОД на МВР Десислава Иванова. Под формата на ролеви игри и дискусии участниците бяха запознати с рискове при неспазване правилата за движение, ползване на интернет пространството и превенция на асоциалното поведение. Децата имаха възможност да научат повече и за професиите на служителите в МВР.

На познавателен круиз с корабче „Русчук“ те се запознаха с речното плаване по река Дунав. В Районната служба за пожарна и аварийна безопасност и Музея на пожарникаря им бе представена и професията на огнеборците. В Регионалния център на БНТ бе дискутирано влиянието на медията върху различни сфери от живота на човека и неговата ценностна система. Дунавската задруга на народните занаяти в Русе също отвори своите врати за децата, които се докоснаха до света на майсторите.

Община Русе изиска по-добра координация от ръководителите и изпълнителите на ВиК проекта

Кметът на Русе Пенчо Милков и зам.-кметът Магдалина Илиева се включиха в месечната среща между ръководителите на Водния цикъл и фирми-и...

В програмата бяха включени представяне на различните видове спорт и възможности за укрепване на физическата култура на децата и юношите, плажни дейности на басейн „ Локомотив“, еко поход в района на местност „Образцов чифлик“ и хижа „Минзухар“, посещение на кинопрожекция и Музея на градски бит (Къщата на Калиопа), където научиха за навлизането на европейската култура у нас.

В спортен комплекс „Ялта“ децата посетиха заниманията на СК „Бадминтон“- Русе и „Тежкоатлетически спортен клуб“ – Русе. Най-запомняща беше срещата им с шампиона по вдигане на тежести Ангел Русев, с когото обсъдиха спортни теми и пътят, по който се става шампион.

Лятната програма завърши с двудневна образователна екскурзия, чиято цел бе запознаване с историческото наследство и културните артефакти на държавата. Участниците в програмата пътуваха до гр. Плиска, където посетиха „Двора на кирилицата“ и Националния историко-археологически резерват Плиска, с. Мадара и Мадарския конник и пренощуваха в местността Кирека, над гр. Каспичан. На следващия ден посетиха Историческия парк край с. Неофит Рилски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от РУСЕ:

Почти навреме: Читателка върна книги на библиотеката в Русе 50 години по-късно

Пропадна земна маса до училище в Русе: Какво казват от ВиК?

Мижав интерес към втория етап от санирането в Русе

Пожарът в операта в Русе: При гасенето сградата е потънала - докъде е ремонтът? (СНИМКИ)

Мъж си направи незаконен котел за парно, обгазява съседите си

Откриват консулство на Република Молдова в Русе (СНИМКИ)

Температурен рекорд за сезона е отчетен в Русе

Скандал завърши с убийство в Русенско

Колко ученици в Русе употребяват наркотици: Данни от проучване

Земетресение близо до Русе

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе