Пенчо Милков: Община Русе ще надгради своята подкрепа към младите семейства

2107
Пенчо Милков: Община Русе ще надгради своята подкрепа към младите семейства
Снимка: Actualno.com

„Не само доходите са фактор за едно младо семейство, за да остане в родния град. С екипа ми положихме основи, които във времето ще дадат положителен резултат. Предоставяме финансова помощ за всяко второ дете и близнаци, осигурихме единно меню във всички детски градини, въведохме безплатни детски прегледи на очи и зъби в детските градини и яслите. Във всяка детска градина децата изучават роботика, а в началните класове осигурихме безплатни часове по софтуерно кодиране в самото училище, с което децата разширяват кръгозора си от най-ранна възраст. Така улесняваме и родителите, за които не е нужно да влагат допълнително време и ресурси за извънкласни дейности“, заяви кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков.

В среща със служителите на „Труд“ АД той разясни мерките, заложени в подкрепа на родителството и визията за разширяването им през следващите 4 години.

„Това е невидимо благо, което във времето дава ефект. Грижим се и възпитаваме едно ново поколение деца, без значение от произхода им, социалния статут и това къде живеят. Искаме да създадем еднакво добри условия за всяко дете“, допълни той.

Кандидатът на МК „БСП за България“ отбеляза още, че средата в кварталите е от ключово значение за подобряване стандарта на живот на русенци. Екипът е осигурил над 21,5 млн. лв. общинско, държавно и кредитно финансиране, с което непрекъснато се обновява градската среда – фокусът е върху паркове, градини и междублоковите пространства. За 4 години с нови паркинги бяха обновени над 90 жилищни блока, извършени бяха ремонти на настилките и осветлението в двата парка, градинката при площад „Дунав“, пл. „Д-р Мустаков“ и други публични площи. Задействани са процедурите и вече текат дейностите по първите няколко от общо 29 улици, които ще се ремонтират основно с кредитни средства. С държавни пари пък се работи по платната и тротоарите на ул. „Плиска“, предстоят „Тулча“ и „Досростол“, а „Солун“ вече е обновена.

С гласувания бюджет бе създаден и специализиран фонд, с чиито средства да се създава ежегодно достъпна градска среда за хора със затруднено придвижване и майки с колички.

Сред приоритетите на Пенчо Милков за следващите 4 години е подкрепата за родителството да продължи и да се разшири, вкл. чрез програма в подкрепа на кърменето, увеличаване на средствата за асистирана репродукция, разширяване на социалните услуги за деца със специални потребности, с изграждането на започнатите общински басейни и въвеждане на безплатни часове по плуване за учениците от различни възрасти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com