Безплатни концерти с "Музика под звездите"

22846
Безплатни концерти с "Музика под звездите"

Тази година фестивалът Fortissimo Fest порасна, превръщайки се в национално турне - "Музика под звездите", което ще представи четири безплатни концерта на открито - в Бургас, Варна, Пловдив и София, предаде БГНЕС.

Общо 11 произведения, номинирани или наградени с "Оскар", великолепни класически пиеси, джаз стандарти за секстет и симфоничен оркестър, световна премиера на българско произведение за глас и цигулка и - за първи път - музика от култови видео игри очакват публиката в Бургас, Варна, Пловдив и София.

ФСБ Симфони в зала 1 на НДК

На 20 април предстои голям Великденски концерт за софийските почитатели на ФСБ с Пловдивската филхармония и хора на Ансамбъл "Тракия". ...

Програмите на феста ще бъдат две - една за Бургас (концерт на 30 август) и Варна (концерт на 1 септември), и една за Пловдив (концерт на 7 септември) и София (концерт на 9 септември).

Програмите бяха обявени от Максим Ешкенази и фондация "Америка за България", създатели на Фортисимо Фест. Маестро Ешкенази пристигна от Лос Анжелис, за да се включи в разгара на подготовката на четирите концерта. Наричан "посланик на класическата музика" от своите колеги в САЩ, той обяви още, че Фортисимо Фест ще продължи да експериментира в полето на класическата музика. Доказателство за това са някои от големите изненади на фестивала тази година – а именно изпълнението на музиката от култови видео игри (Пловдив и София).

Освен "Фортисимо Фест" и "Фортисимо Клас", откриваме и нова програма "Фортисимо Фамилия", която ще дава възможност родители да се докоснат до музиката със своите деца, каза Максим Ешкенази.

Традиционно, и тази година солистите на "Музика под звездите" ще бъдат ярко съзвездие от световноизвестни имена: Веско Пантелеев - Ешкенази - концертмайстор на кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, Даниеле Белен - млада и изключително успешна цигуларка от САЩ, Георги Андреев - диригент на "Филип Кутев", Нели Андреева - един от големите гласове на концертна програма на турнето "Музика под звездите" за българския фолклор, Михаил Йосифов секстет - невероятни джаз-импровизатори, които едва ли имат нужда от представяне, където ще се включи и Адриана Николова – Печенката.

Концерт под звездите на хор “Детска китка”

Ако се разхождате по главната улица на Пловдив във вторник, 28 юни, не пропускайте да минете през Античния стадион, където от 21:00 час...

Програмата на Фортисимо Фест 2012 включва още произведения на Джон Уилямс, един от най-известните, награждавани и успешни композитори в историята на американската музика, носител на 5 награди "Оскар" и номиниран за "Оскар" общо 33 пъти. Музиката от "Хари Потър" (номинация "Оскар"), "Индиана Джоунс и похитителите на изчезналия кивот" (номинация "Оскар"), "Супермен" (номинация "Оскар"), "Междузвездни войни" (награда "Оскар") и "Списъкът на Шиндлер" (награда "Оскар") ще звучи от сцената на "Музика под звездите" в Бургас, Варна, Пловдив и София. Освен Джон Уилямс, ще чуем още "Гладиатор" на Ханс Зимер, "Закуска при Тифани" на Хенри Манчини, "Великолепната седморка" на Елмер Бернщайн.

Фортисимо Фест е фестивалът за класическа музика на открито. Както досега, и тази година всеки от концертите "Музика под звездите" ще започва с класически произведения - Глинка, Хачатурян, Виенявски, Брамс и Владигеров (Бургас/Варна) и Чайковски, Сен-Санс, Копланд и Стайнов (Пловдив и София). А след това ще продължи с многобройните си изненади.

Всички концерти ще носят името "Музика под звездите", входът им ще е свободен, началото - в 20.30 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена