Щраус, Калман, Фелцман в Музикалния театър тази седмица

1182
Щраус, Калман, Фелцман в Музикалния театър тази седмица
Снимка: Музикален театър

Недоразумението – любимата подправка на оперетата и мюзикъла е главен герой и в трите спектакъла в Националния музикален театър тази седмица.

На 19 октомври (петък) оперетата „Графиня Марица“ от Имре Калман.

Място и време на действието – Унгария, 1924г., имението на графиня Марица. Разореният граф Тасило Ендрьоди-Витенберг е нает за домакин в имението на графинята, в което тя рядко прекарва времето си. Един ден графиня Марица внезапно пристига със свита, за да отпразнува своя измислен годеж с барон Коломан Жупан. Героинията сътворява лъжата за събитието, защото ѝ е омръзнало от досадните ухажори и отправяните ѝ предложения за женитба. Оказва се обаче, че този барон съществува и пристига в имението, прочел за годежа си във вестниците. В същото време циганката Мая предсказва на графинята, че съвсем скоро тя истински ще се влюби. Обезпокоена от това, че мъжете я използват, заради богатството ѝ, тя започва все повече да се вглежда в граф Тасило, на когото не бе обръщала внимание до сега. Оттук насетне героите преминават през различни перипетии, комични ситуации, борят се с гордостта и нараненото си честолюбие, а накрая побеждава любовта.

На 20 октомври (събота) Музикалният театър представя мюзикъла „Лелята на Чарли“ от руския композитор Оскар Фелцман с либрето по мотиви от едноименната английска комедия на Томас Брандън.

Действието се развива през 1910 година в Лондон.

В патриархална Англия млади неомъжени дами не могат да ходят на гости без в къщата да присъства омъжена жена. Очертава се страхотен скандал и за да го предотвратят, младежите Чарли и Джак набързо преобличат приятеля си в женски дрехи като лелята на Чарли – Доня Лусия – богата родственица. Следват ред забавни ситуации, в центъра на които е мнимата „леля“. Истинската доня Лусия все пак пристига и объркването става още по-невъобразимо, докато накрая всичко завършва щастливо, в името на любовта.

В неделя от 17.00 часа на сцената на Музикалния театър ще има маскен бал, валс и карнавал в „Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус син.

Карнавалът във Венеция и един маскен бал служат за фон на действието в тази комедия. Херцогът на Урбино и свитата му пристигат в града. Херцогът, женкар без задръжки, е открил своето ново завоевание в лицето на Барбара, съпругата на местния сенатор Бартоломео Делакуа. Последният наема гондолиер, за да отведе съпругата му далеч от херцога, но тя избягва, за да отиде при любовника си Енрико, племенник на съпруга й. Когато бръснарят и съратник на херцога Карамело прогонва гондолиера, за да заеме мястото му и да отведе жената на сенатора при своя господар, той не се усъмнява и за миг, че в гондолата е неговата приятелка Анина. Фарсът достига своя връх, когато Бартоломео Делакуа пристига на бала със „своята“ Барбара, в която този път се е предрешила готвачката му Чиболета и истинските лица на героите се разкриват пред очите му.

За децата Музикалният театър ще представи „Златното петле“ на 20 октомври (събота) и „Ян Бибиян“ – на 21 октомври (неделя). Детските представления са от 11.00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Над 30 артисти и експерти в изкуствата и екологията обменят опит по програма RE-IMAGINE Green Residency

Репетициите на "Бебе на борда" започнаха в Народния театър

"Фантомът на операта" пристигна с Боинг 747 в София (ВИДЕО)

Дълги аплодисменти за Емил Марков и Керана на премиерата на "Всяка първа сряда" (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена