X
 
 

Свършиха билетите за "Прилепът" на 27 октомври в Музикалния театър

868 0
photo of Свършиха билетите за "Прилепът" на 27 октомври в Музикалния театър
Снимка: Музикален театър
Свършиха билетите за спектакъла „Прилепът” на 27 октомври. Все още обаче има такива за другите премиерни дати - 25 и 26 октомври, съобщиха от Музикалния театър.

На 25 октомври (петък) звездата на културната институция Олга Динова прави дебют в ролята на Розалинда. В продължение на 23 години в оперетата на Щраус тя се въплъщава в ролята на Принц Орловски. Сега за първи път гледаме колоратурното мецосопрано в трудната в изпълнителско отношение роля на Розалинда, която е написана за сопрано. Неин партньор като Айзенщайн ще е Богомил Спиров. Това е една от неговите емблематични роли, десетки пъти се е въплъщавал в нея не само на сцената на Музикалния театър, но и по време на гастролите на театъра в чужбина. Като Принц Орловски дебютира младият солист на Музикалния театър Александър Панайотов. В петък диригент на оркестъра на Музикалия театър е Димитър Косев.

"Прилепът" на Щраус в нова трактовка представя Музикалният театър

В нова, съвременна трактовка Музикалният театър представя операта на Йохан Щраус "Прилепът" от неделя, 20 октомври. "Постановката е кла...

На 26 октомври (събота) гледаме една от утвърдените солистки на театъра Добрина Икономова в коронната ѝ роля на Розалинда. В ролята на Франк, директорът на затвора, играе един от доайените на театъра – Христо Сарафов. В ролята на Адела ще видим дебюта на Теменужка Трифонова, нашумяла след изпълнението си на Кристин във „Фантомът на операта".

Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

Следващият месец гледайте „Прилепът” на 22 и 24-и ноември. Билети на касата и на сайта на театъра.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители