X
 
 

457 първокласници започват училище днес в Габрово

136467 0
457 първокласници започват училище днес в Габрово
Снимка: Thinkstock/Guliver
В Габрово 457 първокласници започват училище днес.

Обновени и осигурени с гориво до края на календарната година са 11 общински и четири държавни училища, както и 10 детски заведения. Това съобщава БТА, позовавайки се на  отдел "Образование" в общинската администрация.

Започва записването на първокласници за следващата учебна година

От днес стартира кампанията за записване на първокласниците. Въпреки обсъжданията да се върне районирането, децата отново ще се състез...

Най-напред искам да поздравя тези, за които приключението тепърва предстои, а празникът е най-голям - малките първокласници, каза в словото си кметът Таня Христова. По думите й понякога на най-малките ще им се струва, че в училище е трудно, но в повечето случаи ще им бъде забавно и весело.

Общо в четирите общини в Габровска област учениците са около 10 хиляди, а първокласниците - малко под 900, информираха от инспектората по образование. Врати днес ще отворят 37 училища, от които три защитени и 15 - средищни.

Ремонтните работи почти навсякъде са завършили, а там, където  продължават, няма да попречат на учебния процес, увериха от инспектората.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...