Aeromobile - първият наистина летящ автомобил

94068

Aeromobile, който идва от Словакия, е най-новият летящ автомобил. Преди да придобиете скептичната нагласа, резервирана за всичко, което идва от Източна Европа, трябва да кажем две важни неща.

Първото е, че въпросното превозно средство наистина лети. Другият факт е, че това е първата летяща кола, която изглежда като създадена от умел индустриален дизайнер вместо като измъчен технологичен мутант или като "окастрена Чесна" (dvice.com за TerreFugia). Иначе казано Aeromobile изглежда чудесно!

Ясни са 5-те финалиста за Зелен автомобил на годината

Дойде време за ежегодния конкурс Зелен автомобил на годината, провеждан от Green Car Journal. Нещо повече – вече са известни петт...

Летящият автомобил работи с нормален бензин и с един резервоар може да прелети на разстояние над 690 километра с максимална скорост от 200 км/ч. В момента компанията Aeromobile усилено работи върху следващата версия на колата, която ще има значително подобрени характеристики.

Накрая, тайно и плахо се надяваме фактът, че тази летяща кола е направена в Източна Европа да се окаже вдъхновяващ и просветляващ за всеки, който прочете тези редове. Имаме предвид, че за създателя на Aeromobile Щефан Клайн цялата посткомунистическа безпътица очевидно не е била достатъчно оправдание да се откаже от мечтата си. Факт е, че тази мечта е на път да се превърне в реалност след 20 години упорит труд.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии