Apple търси разработчик за Android

6324
Apple търси разработчик за Android
Снимка: Getty Images

Американската компания Apple е обявила свободно място за разработчик на мобилни приложения за операционна система Android.

В задълженията на бъдещия служител ще влиза създаването на "нови интересни продукти" за конкуриращата платформа.

Google подобри рекорда на Apple по пазарна капитализация

Акциите на "Гугъл" скочиха при откриването на търговията в петък, като добавиха общо 52 милиарда щатски долара към пазарната капитали...

Ръководството на Apple търси човек, който е способен да преобразува програми, разработени за iOS, към конкурентната операционна система Android. Описанието на свободната позиция се състои от стандартни изисквания към образованието и опита и предполага пълна заетост в офиса на Apple в калифорнийския град Санта Клара.

Основна задача на програмиста ще бъде създаването на нови приложения за Android, което намеква за плановете на Apple по разширяване на собственото присъствие в онлайн магазина Google Play.

Днес съществува само едно приложение, което работи и на двете системи – Beats Music, което през есента заедно с официалното излизане на iOS9 се планира да се преименува на Apple Music. Освен това на Android съществува програма за миграция на iPhone с названието Move to iOS, но тя не се брои.

Очевидно борбата на пазара на операционните системи се изостря. За компанията на Тим Кук официалното влизане в схватката с Android вече не е табу. Apple не иска да изпуска потенциалния шанс да привлече в своята екосистема привържениците на Android.

Ново приложение "пуска" Apple любителите в света на Mac

Случвало ли ви се е някога да поискате да използвате Android приложение на Mac? Изглежда това вече няма да бъде просто мечта, а реалнос...

Освен това в атаката с новия мобилен Windows 10 се включил и Microsoft. С какво ще отговори Google на своите съперници, все още е загадка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии