Dexcom ONE - революционна технология за мониторинг на диабета без вземане на кръв

17767
Dexcom ONE - революционна технология за мониторинг на диабета без вземане на кръв
Снимка: Dexcom ONE

Dexcom ONE - едно устройство – никакво вземане на кръв от пръста. Това е новата разработка на DexCom, Inc. (NASDAQ:DXCM), глобален лидер в системите за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време (CGM). Новият продукт Dexcom ONE вече бе представен на пазара в България. Новата система за контролиране на диабета е подходяща за пациенти на над 2-годишна възраст, включително и от бременни.

Революционната нова технология за непрекъснат мониторинг на глюкозата в реално време предоставя лесен и достъпен начин за контролиране на диабета. Тя има дискретен сензор, който може да се носи до 10 дни. Сензорът е толкова тънък, че може да се носи дискретно под дрехите. Всяка нова стойност на глюкозата се изпраща безжично до съвместимо Андроид или Apple устройство на всеки пет минути през цели ден. Само един поглед към устройството и може да разберете какво е нивото на глюкозата. По желание може да получавате известия, ако нивото на глюкозата излезе от предварително, зададените стойности или високо ниво. Звукът и вибрацията също могат да бъдат избирани за пълен контрол. Технологията помага за постигане на целите в по-добро контролиране на диабета и дава повече спокойствие.

Докато глюкомерът показва нивото на глюкозата в момента на убождането на пръста системата за непрекъснат мониторинг Dexcom ONE показва стойността през целия ден, дори в моментите, когато спим. По този начин може да се види каква е тенденция, дали е стабилна, дали се покачва.

Dexcom ONE е система, предназначена, както за хора с Диабет тип 1, така и за хора с Диабет тип 2.

Сензорът идва предварително калибриран, той е фабрично тестван и е необходимо при стартиране на сензора да се използва кодът, който е от долната страна.

Сензорите могат да се сменят на 10 дни, а предавателя на всеки 3 месеца, като могат да бъдат купени поотделно. Възрастните пациенти могат да използват уреда на ръката или в коремната област, а децата в горната част на седалището. Сензорът е устойчив при къпане, спортуване и всички дейности от всекидневието. 

Устройството може да се закупи от интернет страницата DexCom.

Приложението е безплатно, като се закупуват сензорите и предавателите. Това може да бъде направено на интернет страницата. Сензорите и предавателите могат да бъдат закупени и поотделно, но има специални предложения за тестване на продукта, благодарение на стартиращи пакети.

Също така по желание на пациента може да се сложи аларма, когато стойностите се понижат или повишат над определен праг, като човек сам може да зададе стойностите.

Dexcom ONE включва малък сензор, който се поставя на тялото, и предавател, с помощта на които измерва и изпраща по безжичен път стойностите на глюкозата в реално време до съвместимо интелигентно устройство чрез приложението на Dexcom ONE, като елиминира необходимостта от болезнено вземане на кръв от пръста. Също така в апликацията на телефона чрез стрелки са показани тенденциите в скоростта и посоката на изменение на нивата на глюкозата, което прави вземането на решения за лечение в момента по-лесни и помага на хората с диабет да избегнат потенциално опасни случаи на висока или ниска глюкоза.

„В Dexcom сме отдадени на мисията да предоставяме по-голям достъп до непрекъснат мониторинг на глюкозата на хората с диабет по целия свят. Представянето на DexcomONE на пазара в България бележи значителна крачка напред в контролирането на диабета, която предлага лесен и достъпен начин на пациентите да контролират диабета с помощта на апарат за непрекъснат мониторинг на глюкозата. Горди сме с факта, че можем да предоставим тази иновативна нова технология на хората в България “ каза Ерик Бьоркман, генерален управител и старши вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка на Dexcom.

Ето кои са функциите на DexcomONE, които дават възможност на пациентите да поемат контрол над диабета:

• Елиминиране на вземането на кръв от пръста: Контролиране на диабета без вземане на кръв от пръста или калибриране.

• Непрекъснато отчитане на стойностите на глюкозата: DexcomONEизмерва глюкозата на всеки 5 минути точно под кожата и изпраща стойностите чрез Bluetoothвръзка до удобно приложение на съвместим смарт телефон. Потребителите наDexcomONEмогат да проверяват текущите нива и тенденции на глюкозата си по всяко време, само с едно проследяване на смарт телефона си.*

• Изключителна точност: Пациентите могат да вземат решения за лечение като дозиране на инсулин, директно на базата на стойностите на глюкозата и стрелката за тенденция в приложението. DexcomONEне изисква калибриране, за да отчита точни стойности, за разлика от други системи.

• Предупреждения за високи и ниски стойности на глюкозата: Системата DexcomONE може да предупреждава потребителите винаги, когато глюкозата им попадне извън предварително зададени от тях високи и ниски нива на глюкозата, така че да могат да вземат мерки. Звукът и вибрацията на предупрежденията могат да бъдат персонализирани.

• Удобно и дискретно: Сензорът на Dexcom ONE може да бъде носен до 10 дена, поставен в областта на корема или в горната част на ръката. Той е толкова лек и тънък, че е почти невидим под дрехите.

• Лесно поставяне: Сензорът на Dexcom ONE се поставя лесно, с едно докосване. В проведено проучване, 84% от потребителите на Dexcom съобщават за безболезнено поставяне на сензора.

„В продължение на много години изследването на глюкозата чрез вземане на кръв от пръста е било критичен компонент от самостоятелното контролиране на диабета. Самонаблюдението, което обаче понякога може да означава изследване на кръвта до десет или повече пъти на ден, може да отнема време, да бъде болезнено и трудно да се вмества в един натоварен ден,“ каза проф. д-р Мая Константинова, председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология.

„Със системите за непрекъснат мониторинг на глюкозата, хората с диабет сега имат свободата да живеят без редовно вземане на кръв от пръста и могат да разчитат на данните за стойностите на глюкозата от техните устройства, за да вземат решения за лечението, което им дава възможност за по-персонализиран и ефективен самостоятелен контрол.“

Как да закупите DexcomONE в България

Пациентите с диабет могат веднага да поръчат Dexcom ONE през уебсайта за електрона търговия на Dexcom.com. На сайта има предложения за стартов пакет и абонамент, чрез които хората могат да поръчат и да изпробват Dexcom ONE.

Dexcom има маркировка, че продуктът отговаря на изискванията за безопасност, опазване на здравето и на околната среда на Европейския съюз) за своята система Dexcom ONE за пациенти с диабет над 2-годишна възраст през юли 2021 г. За повече информация относно Dexcom ONE може да посетите:www.dexcom.com.

За Dexcom, Inc.

От 1999 г. насам Dexcom, Inc. дава възможност на хората да поемат контрола над диабета чрез иновативни системи за непрекъснат мониторинг на глюкозата (CGM). С централен офис в Сан Диего, Калифорния, и офиси в цяла Европа, компанията се превърна в лидер в технологиите за контролиране на диабета. Като се вслушва в нуждите на потребители, медицински специалисти и доставчици, Dexcom опростява и подобрява методите за контрол на диабета по целия свят. За повече информация относно DexcomCGM, посетете www.dexcom.com.

Dexcom популяризира DexcomONE в България в партньорство със Софарма трейдинг, eдна от най-големите български компании и лидер в предоставянето на цялостни решения в сектора на грижата за здравето в България и Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии