ДЗИ стартира нова платформа за дигитални услуги

2048
ДЗИ стартира нова платформа за дигитални услуги
Снимка: KBC

ДЗИ стартира нова платформа за дигитални услуги на ДЗИ – go.dzi.bg. Чрез нея клиентите могат да получат оферта и да сключат застраховка "Гражданска отговорност", Помощ при пътуване в чужбина "ДЗИ свят", и имуществена застраховка "ДЗИ Комфорт за дома". След сключване на застраховката онлайн клиентите получават полицата и потвърждението за начало на застрахователната им защита директно на своя имейл.

Дигиталната платформа предоставя още възможност за подаване на уведомление за щета и проверка на статус по щета, както и заплащане на вноски – във всеки момент на денонощието и от комфорта на дома на клиентите. Начислените застрахователни премии или предстоящи вноски могат да се заплащат онлайн – с банкова карта, регистрирана за онлайн разплащания, или чрез ePay.

За старта на платформата са избрани продукти, за които законодателството позволява да бъдат създадени и обслужени изцяло дигитално, без посещение на потребителя в офис на компанията. Други застрахователни продукти, предлагани от ДЗИ, които изискват по-персонализиран подход и оферта към клиента и на този етап не биха могли да се предлагат и обслужват изцяло онлайн, ще бъдат добавяни към портала в предстоящите месеци.

Мащабната работа по платформата започва през 2020 г., паралелно с внедряването на нова информационна система, чрез която продуктите на ДЗИ са осъвременени и синхронизирани с такива, предлагани на големите европейски пазари.

"Технологиите са двигател за смели идеи и тяхното развитие съвсем естествено бележи ръст. В ДЗИ целим да предоставим първокласно преживяване на своите клиенти и повече възможности както за закупуване на застрахователни продукти, така и за обслужването им изцяло от разстояние. Иновациите зададоха нова посока и на нашия бизнес и аз съм щастлив, че новата ни дигитална платформа издава темповете и амбициите ни да останем еталон за качество и бързина на застрахователния пазар.", коментира Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

В идните месеци дигиталната платформа ще продължи да се развива като разшири предложенията си и за редица партньори - дигитални брокери, финансови и нефинансови институции - с помощта на които възможностите на клиентите ползватели на платформата ще бъдат разширени допълнително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии