Facebook струва над 200 млрд. долара

40461
Facebook струва над 200 млрд. долара
Снимка: Getty Images / Guliver

Пазарната стойност на Facebook за първи път превиши 200 милиарда долара, съобщиха американските медии, като се позовават на борсовата търговия от понеделник.

Акциите на най-голямата социална мрежа скочиха с 0,8% до $77,89 за брой и стойността й е вече 201,6 млрд. долара. Това прави Facebook 22-ата най-голяма компания в света, след Verizon и Toyota. Преди 2,5 г. акциите й се търгуваха за $38, предаде Стандарт нюз.

Многото писане във Facebook показва комплекси

Прекаляването със статуси и снимки в социалната мрежа може да разкрие повече за вас и вашата връзка, отколкото сте предполагали, пред...

Главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукърбърг е 13-ият най-богат човек в света. Покачването на акциите на Facebook увеличи състоянието на 30-годишния създател на социалната мрежа до 34,5 млрд. долара, според "Индекса на милионерите" на Блумбърг.

Поскъпването на компанията се обяснява с обявените наскоро нововъведения в социалната мрежа, включително броячът на преглежданията на видеоклиповете, който предлага повече удобство на рекламодателите. През март Facebook въведе нов формат на мобилната реклама - 15-секундни видеоклипове, които се изпълняват автоматично. През юли социалната мрежа започна да тества бутона "купи", с който потребителите могат да поръчват стоки, без да я напускат. По данни на eMarketer, делът на Facebook на глобалния пазар за мобилна реклама ще бъде 22,3% тази година. Лидер е Google с 50%, а трети е Twitter с 3%.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии