Фейсбук сближавал хората

9113
Фейсбук сближавал хората
Повечето потребители имат положителни изживявания в социалните мрежи

Социалните медии като Фейсбук карат хората да се чувстват по-добре, показва американско изследване, цитирано от БГНЕС.

Мнозинството хора имат положителни преживявания в социалните мрежи и редовно получават мили жестове, когато ги използват, показва изследване на американския изследователски институт Pew Internet.

Противно на информациите, че сайтове като Фейсбук и Туитър карат хората да се чувстват потиснати, изследването на Pew показало, че 85% от хората, използващи социални мрежи, казват, че повечето хора в тези сайтове са мили спрямо 5%, които заявили, че хората са по-скоро нелюбезни.

68% от участниците в допитването заявили, че преживяванията им в социалните сайтове са ги накарали да се чувстват добре, а 61 на сто казали, че събитията на сайтове като Фейсбук ги сближили с останалите хора.

Щедростта е друга характеристика, която според мнозина участници в допитването съществува в социалните мрежи. 39% от хората, използващи тези сайтове, заявили, че често виждат прояви на щедрост и съпричастност от другите потребители.

Но "значителен процент" от участвалите в проучването американци заявили, че са станали свидетели на лошо поведение в тази сайтове, а близо една трета имали негативни преживявания в социалните мрежи.

49% от потребителите на Фейсбук и Туитър станали свидетели на "скъперническо или жестоко" поведение от други потребители на сайтовете. 15% от участниците заявили, че са имали преживяване в социалната мрежа, което сложило край на приятелство в истинския им живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии