Японски пътнически реактивен самолет извърши пробен полет

19155
Японски пътнически реактивен самолет извърши пробен полет

Новият японски реактивен пътнически самолет Mitsubishi Regional Jet (MRJ) извърши пробен полет, съобщава Reuters. Това е първият реактивен пътнически самолет, създаден в Япония.

Самолетът излетял от летището в Нагоя и след час се върнал. Полетът е излъчван директно на сайта на компанията производител Mitsubishi Aircraft Corporation, съобщава РИА Новости.

Луд полет със 170 км/ч в костюм крило (ВИДЕО)

Обикновено подобни снимки може да се видят само на кино, тъй като такива трикове са много опасни. Но ето едно напълно реално видео в к...

Разработката MRJ е отнела седем години. Първият образец е представен през октомври 2014 г. Днес вече са поръчани 223 такива самолета, включително 32 от компанията Japan Airlines и 100 – от регионалния американски превозвач Trans.

Първият сериен MRJ ще бъде произведен и продаден през юни 2017 година. Mitsubishi се стреми да продаде повече от 2000 самолета в конкурентния сегмент на пазара и да измести канадския производител Bombardier Inc. и втория в света производител на неголеми пътнически самолети – бразилския Embraer SA.

MRJ може да лети на дистанции от 1800 до 3700 км. Моделът е представен в две модификации – за 76 и 88 пътници. Главното достойнство на MRJ е неговата икономичност – самолетът изразходва с 20% по-малко гориво от другите самолети в този клас.

MRJ е първият за повече от половин век опит да се създаде сериен и икономически изгоден японски самолет. Досега Страната на изгряващото слънце е проектирала и пуснала турбовитловия самолет YS-11. Той е пуснат през 1962 година, но са продадени по-малко от 200 машини.

Умно одеяло ще показва доколко сме доволни от полета си

Британската авиокомпания British Airways откри нов начин да разбира дали пътниците й са доволни от полета. Става дума за одеяло, което ...

Най-големият автопроизводител на Япония Toyota Motor Corp. и най-голямата търговска компания Mitsubishi Corp. притежават по десет процента в проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии