На лъжата краката са къси

5359
На лъжата краката са къси
Снимка: Thinkstock / Guliver

Технологична компания разработва приложение тип "детектор на лъжата" за смартфони, което би могло да бъде използвано от родители, учители и при онлайн срещи. Родителите могат да го използват срещу децата си, за да разберат дали лъжат или учителите да разберат кои от учениците им казват истината. Приложението действа като измерва притока на кръв в лицето, за да прецени дали човекът срещу вас казва истината или ви лъже, предаде Daily mail.

То се разработва от Toronto startup NuraLogix, а софтуера се нарича Transdermal Optical Imaging. Идеята идва от това, че различните човешки емоции създават различни лицеви модели чрез кръвотока, над които нямаме контрол. Тези модели се променят, когато казваме истината или лъжем. Използвайки кадри от камерата на смартфона, софтуерът ще види промените в цвета на кожата и ще ги сравни със стандартизирани резултати.

Мобилно приложение помага на туристите в Пирин

Мобилно приложение помага на туристите да планират маршрута си в Националния парк "Пирин", съобщиха от Дирекцията на Националния парк "...

Едно проучване от миналата година установи, че гневът е свързан с повече приток на кръв и зачервяване, като същевременно тъгата се свързва с по-малко приток на кръв и зачервяване.

Неврологът Канг Лий, който е направил изследване в областта, казва, че тестът с детектор на лъжата ще позволи да се разбере истината „неинвазивно и от разстояние, а понякога тя може да бъде скрита“.

Той добавя: „Това може да бъде много полезно за учителите. Много от нашите ученици имат математическа тревожност, но те не искат да ни кажат, защото това ги поставя в неудобно положение“

Лий добави, че технологията не може да замени детекторите на лъжата, които се използват в съда.

Как изглежда светът на безжичните сигнали (ВИДЕО)

Живеем в незримо обкръжение на множество сигнали – в невидимия пейзаж на мрежата и вълните, разпространяващи се от рутери, мобилн...

„Искат точността да бъде изключително висока, като генетичните текстове, така че да има грешка „едно на милион“.

„Нашата технология няма да бъде в състояние да постигне изключително високо ниво на точност, поради това не мисля, че тя е подходяща за съдилищата.“, добавя Лий.

Той обясни, че това ще се случи след няколко години, преди приложенията за запознанства да станат достъпни за потребителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии