Нов сезон, нов телефон: как да изберем висок клас телефон, който си заслужава, спрямо индивидуалните ни нужди и бюджет

3211
Нов сезон, нов телефон: как да изберем висок клас телефон, който си заслужава, спрямо индивидуалните ни нужди и бюджет
Снимка: Motorola

С официалното настъпване на есента слагаме начало и на редица обновления: прилежно и с въздишка прибираме банските, и вадим тренч палтата и шаловете. Сбогуваме се с отпускарските си дни и запретваме ръкави за завръщане към нормален работен ритъм. Оборудваме се с нови находки за дома, а ако имаме ученик, започваме да планираме първия му учебен ден. И в цялата тази есенна еуфория, присъства и есенния шопинг за техника. Кога по-подходящ сезон да заменим старото си телефонно устройство, с нов премиум модел, който да ни бъде верен спътник в създаването на нови моменти? 

Как да подберем правилното телефонно устройство, спрямо бюджета и нуждите си 

Преди да тръгнем да се оглеждаме за нов мобилен телефон е добре да имаме подготвени две неща: ясен списък с приоритетни за нас функционалности и ориентировъчен бюджет, в който искаме да се впишем. По този начин, успяваме да избегнем ситуацията да изберем телефон, който ни блазни визуално, но чието съотношение бюджет-функционалност не си заслужава. 

Премиум устройство на бюджетна цена – мисията възможна? 

Традиционно едни от най-добрите флагменски устройства, с премиум функционалности, но на бюджетни цени са тези на motorola. Така например, последната серия премиум мобилни устройства на бранда – Edge, съчетава в себе си усъвършенствана система от камери, свръхбърз процесор, феноменално издръжлива батерия от около 3 дни за едно зареждане и скорост от следващо поколение 5G на достъпна цена.  

Именно това ги прави много подходящ избор ако се оглеждаме за добро съотношение цена-качество. Допълнителен плюс е, че серията съдържа три модели телефонни устройства - edge 20, edge 20 lite и edge 20 pro, като всеки един от тях съчетава вече споменатите ключови иновации. Основните разлики са в допълнителните функционалности, с които всеки модел изпъква, както и тяхната цена съответстваща на всеки джоб. Така например, функциите на камерата  са основен фокус в цялата серия Motorola edge 20, но истински изпъкват в модела Motorola edge 20 pro. 

И все пак - как да изберем най-подходящия модел според своите предпочитания за функционалности и бюджет? По-долу ви представяме кратко ревю и насоки кой модел от серията подхожда на вас 

Motorola edge 20 pro - изящество и иновативни функции, събрани в едно устройство 

Започваме с краля на серията - еdge 20 pro. Смартфон, направен с око към дизайна и с фокус върху фотографията. Ако можехме да опишем камерата му с една дума, със сигурност щеше да бъде с думата иновация, така че ако това е много важна за вас функция, четете внимателно. Тези 108MP на основната камера дават едно изключително качество на кадрите, а един от най-големите сензори на камерата, създаван досега разполага с технологията UltraPixel, която обединява всеки девет пиксела в един голям ултра пиксел. Това подобрява значително светлочувствителността и води до много качествено заснемане при слаба светлина. Камерата му разполага и с първия в историята на Motorola телефото обектив в стил перископ - рядко срещана функция в този клас смартфони, което го прави още по-предпочитан и подходящ. И не, иновациите в камерата съвсем не спират дотук - устройството може да записва видео с невероятна 8K резолюция за кинематографично качество.  

Едно от най-големите предимства на това истинско бижу е, че батерията му издържа над 30 часа без да има нужда от презареждане. Дотук с постоянното притеснение, че ще ни падне батерията и ще изпуснем важно обаждане. Телефонът се предлага в 2 цвята: среднощно синьо и синя веган кожа с начална препоръчителна цена от 1399 лв. 

А1 започва с продажбите на Motorola Edge 20, смартфон с достъпна цена и мощен процесор

А1 пусна в продажба нов смартфон с бранда Motorola, който се предлага в магазините на телекома и онлайн на А1.bg. Motorola Edge 20 се о...

По отношение на дисплея също можем да кажем много. Ако все пак опитаме да синтезираме максимално функциите му, достатъчно би било да споменем 6,7- инчовия Max Vision дисплей с технология за кристално ясно зрително изживяване - перфектно за гледане на телевизионни предавания и филми. Дисплеят предлага и 10-битов цвят, което означава, че можем да видим над един милиард нюанса на цветовете - ярки и реалистични. 

Motorola edge 20 - една красива комбинация от дизайн и технология 

Ако говорим за стил, то Motorola Edge 20 надминава дори най-смелите ни представи за комбинация от визия и най-нови технологии на достъпна цена. Елегантен и стилен, и по-бюджетен от pro версията от серията, този смартфон е един от най-тънките на пазара - дебелината му е само 6,99мм - нещо, което пасва перфектно на всички ценители на дизайна. И не мислете, че ултратънката визия е за сметка на функциите му - невероятният му 108МР сензор и ултраширокоъгълният му макрообектив осигурява изключителни кадри и кристално ясни изображения всеки път. 

Какво го различава от останалите бюджетни телефони?

Това, в което Моторола са най-добри - иновациите. Тази тяхна традиция предоставя най-важното, от което има нужда всеки от нас: улеснение и приятно потребителско преживяване. Вземайки предвид супер мощния му процесор и до 256 GB вградената памет, можем да сме напълно спокойни, че има място за всичките ни летни снимки и спомени, без да има нужда да трием файлове, за да освободим памет. Не пропускаме и свръх издръжливата му батерия с капацитет от 4000 mAh, способна да издържи всички игри и филми по време на есенните ни пътувания (да, надяваме се да има такива). Ако все пак имаме нужда от бързо зареждане, TurboPower™ 30 идва на помощ, осигурявайки 9 часа захранване само за 10 минути.  

Motorola EDGE идва с първия по рода си 50Х SUPER ZOOM в стил перископ

Семейството на Motorola edge се развива паралелно с нуждите на потребителите си. Новата гама флагменски смартфони предлага водещи в кла...

Камерите на смартфоните от премиум серията също не изневеряват на визионерския подход на марката - снабдени са с нови инструменти за по-бързо, по-лесно и по-красиво визуално съдържание. Режимът за двойно заснемане дава страхотната възможност за заснемане на видео и снимки с произволни две камери едновременно, така че да уловите всички важни реакции и действия. 

Motorola определено държи на детайлите - това доказва и функцията Audio Zoom - технология, която използва усъвършенствани микрофони и улавя изцяло звука на обекта на заснемане, игнорирайки околните гласове и шум, така че създаденият видеоклип да включва само предвидения звук. Любителите на селфита също не са пренебрегнати - специалната функция Low Light AI е предвидена специално за тях и анализира всяко селфи, предлагайки потенциални подобрения в яркостта и качеството на кадъра.

Този модел от серията също се предлага в 2 цвята: матово сиво и матирано бяло с начална цена от 999 лв 

Motorola EDGE идва с първия по рода си 50Х SUPER ZOOM в стил перископ

Семейството на Motorola edge се развива паралелно с нуждите на потребителите си. Новата гама флагменски смартфони предлага водещи в кла...

Не спирай да откриваш нови преживявания с Motorola Edge 20 Lite 

Ако търсим най-бюджетно предложение и високо качество за сигурност, то третият модел от серията - Motorola edge 20 lite е супер подходящ. Той също предлага изключително бързи 5G скорости, усъвършенствана система от камери и възможност за потребителите да разгърнат креативността си с ултра широкоъгълен и макро визия. Това устройство неслучайно е наричано Business Edition -  иновативната система за сигурност го прави подходящ за всички бизнеси и предприятия, мотивирайки служителите да работят много по-спокойно и уверено. Основното предимство на технологията за сигурност вградена в серията смартфони е, че е предназначена именно за корпоративни клиенти, и предлага най-добрите в класа си функции за сигурност, управление, производителност и обслужване на смартфони.

Какво по-хубаво от това устройствата, с които работим да са истински защитени от всички разпространени мрежови атаки, с които бизнесът днес среща.   

Какво го различава от останалите бюджетни смартфони?
Отново - пионерския подход на Моторола и детайлните технологии, улесняващи потребителите. Ефективният чипсет MediaTek например, захранва игри, филми и потребителски преживявания с високо ниво на движение. Батерията му също е основно негово предимство - една от най-издръжливите сред всички 5G телефони, осигуряваща енергия за цял ден само с едно зареждане.

edge 20 lite също се предлага в 2 цвята: електрически графит и зелена лагуна, с начална препоръчителна цена от 699 лв. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com