Откриха костите на най-стария парижанин

53578
Откриха костите на най-стария парижанин
Снимка: БГНЕС

Учени откриха древни човешки останки в тиня близо до река Сена във Франция, за които се предполага, че са на най-древния парижанин.

Според експертите костите на горната част на лявата ръка са отпреди 200 000 години и изглежда са на неандерталец, въпреки че според учените без други фосили е невъзможно да направят пълно описание. Останките от неандерталци от тази ера в Северозападна Европа са малко.

Анализ на фосили от древна риба обяснява как хората и гръбначните са се сдобили с лице

Човешките лица, каквито ги познаваме днес, както и тези на гръбначните създания - бозайници, птици, влечуги, земноводни и риби, не са д...

"Това са най-старите фосили, откривани близо до Париж. Това е най-старият парижанин", заяви антропологът Бруно Морей. Той и колегите му открили находката в Турвил-ла-Ривиер, на около 100 км от столицата.

Не може да се каже много за индивида, защото той е представен само с трите дълги кости на ръката си – раменна, лакътна и лъчева кост.

Интересно наблюдение е повдигнат ръб на костта в горната част на ръката, който може да е резултат от увреждане на мускула на рамото. Учените предполагат, че човекът може да е пострадал от често хвърляне на нещо. Увреждането изглежда много подобно на документираната информация за професионалните атлети хвърлячи.

Снимка: архив

Пореден "вампир" изровиха на Перперикон

"Вампир" и "Мадоната с младенеца" разкопаха археолозите от екипа на проф. Николай Овчаров на Перперикон, съобщи БГНЕС. След забавения ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии