007 е на върха за поредна седмица

7077
007 е на върха за поредна седмица

23-ият филм от приключенската серия за великия шпионин Джеймс Бонд - "Скайфол" - оглави този уикенд боксофиса в Северна Америка. Той детронира петия транш от вампирската сага "Здрач".

Скайфол взе поредните пари (т.е "гласовете"), с които участва в тази класация - 11 милиона долара.

На второ място се появи анимационният "Чудната петорка", оригинално препрочитане на митове за деца - 10,5 милиона долара.

След три уикенда начело в продажбите на билети, този бе с лек спад за петата и последна част на вампирската сага "Здрач: Зазоряване – част 2", който спечели в САЩ и Канада 9,2 милиона.

Точно зад него, на четвъртото място, се нарежда биографичната лента на Стивън Спилбърг - "Линкълн". Тя е за 16-тия президент на Съединените щати, изигран от Даниъл Дей-Луис. Получава 9,1 млн. долара (филмът).

На пета позиция в САЩ и Канада все така е "Одисеята на Пи", 3D адаптацията на бестселъра от Ян Мартел, който разказва историята на млад индиец, опитващ се да оцелее на сал заедно с бенгалски тигър. Филмът събра 8,3 милиона за двата почивни дни, предаде БГНЕС.

Новата история с Ума Търман и Катрин Зита-Джоунс - романтичната комедия "Playing for keeps" - се класира 6-та още с излизането си, въпреки (или точно заради) здравите критики. 6 милиона от касите на кината в САЩ и Канада за този филм.

Следва "Разбивачът Ралф" на студиата Дисни с 4,9 милиона долара.

"Red Dawn", римейк на филм от 1984, който разказва как тийнейджъри се организират, за да спасят своя град, залят от войници на Северна Корея. Той остава на 8-мо място с 4,3 милиона.

Дензъл Уошингтон остава в полета на "Полет", койот добави 3,1 милиона в сметката на кинопроизводители и киноразпространители (оттам и за Дензъл).

"Убивай ги нежно" с Брад Пит из подземния свят на Бостън, продължава да слиза надолу във втората си седмица на екран. 2,7 милиона за нежните убийства през уикенда и за края на първите десет най-касови филма в САЩ и Канада за уикенда.

Редактор: Десислава Симова

Скарлет Йохансон щедро раздава целувки на новото си гадже

Скарлет Йохансон, която за пореден път показа актьорския си талант на снимачната площадка на "Отмъсителите", беше забелязана страстно ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес