bTV обясни защо не бе излъчен епизодът на "Шоуто на Слави"

14439
bTV обясни защо не бе излъчен епизодът на "Шоуто на Слави"

"bTV излъчва повторение на епизод на Шоуто на Слави тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание. bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти".

Тази позиция изпратиха от ръководството на bTV до медиите, в която обясняват защо тазвечершното (18.04.2017 г.) издание на "Шоуто на Слави" не бе излъчено. Припомняме, че на негово място тръгна епизод от предаването за избор на сценична партньорка на г-н Андреев.

Слави обясни защо bTV спря за втори път шоуто му

"Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разс...

А иначе в "Шоуто на Слави" се очакваше да гостува дългогодишният разследващ журналист на Нова телевизия Васил Иванов. Той трябваше да обясни причините за напускането си на телевизията. По-рано във Facebook Иванов обяви, че си тръгва от Нова заради налагана цензура.

Към 22:50 ч. от екипа на Шоуто разпространиха писмо до медиите, в което пише следното:

"Уважаеми колеги журналисти, тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на Би Ти Ви да не интервюирам Васил Иванов. Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от Би Ти Ви, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно. За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително. Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас. Слави Трифонов".

От "Шоуто на Слави" предстои да дадат повече подробности по случая.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com