Джони Деп спечели милиони от втората си изложба. Но защо не се завръща към киното?

7885
Джони Деп спечели милиони от втората си изложба. Но защо не се завръща към киното?
Снимка: Getty Images

Холивудската звезда Джони Деп изкара 5,4 милиона долара от продажба на свои картини. 

Серия негови творби – принтове в лимитиран тираж, на които са изобразени музикантът Боб Марли, писателят Хънтър Томпсън, актьорите Хийт Леджър и Ривър Финикс - все покойни и обичани знаменитости, беше изложена в лондонската галерия Castle Fine Art и разпродадена в рамките на броени дни. Стойността на една картина е била 5400 долара, пише "Сега". 

В разговор с британското издание Daily Mail 59-годишният актьор признава, че е бил развълнуван от резултата от продажбите. "В продължение на много години строго се придържах единствено към всекидневната си работа във филмовия бизнес, но винаги съм чувствал необходимостта да съм креативен, да избягам към белия лист – за да рисувам или да пиша", споделя Деп. "Фактът, че хората, които за пръв път виждат моите произведения, реагират толкова положително към тях, е трогателен".

Говорител на галерията сподели, че смелите и ярко оцветени принтове, които струват 4500 паунда всеки или 17 500 паунда за комплект от четири, са били почти разпродадени за пет дни. "В петък почти всички бяха изчезнали и бяха останали само няколко принта на Ривър Финикс. Очаквам, че те също ще се разпродадат съвсем скоро", коментира той.

Амбър Хърд бавно се възстановява след съдебната битка с Джони Деп

Амбър Хърд живее спокоен живот след изтощителния съдебен процес, който си спретнаха с Джони Деп през миналата година. Хърд гледа изобщо...

В следващите месеци Джони Деп планира да режисира филм за живота на безпаричния италиански художник и скулптор Амедео Модилияни. Напоследък актьорът прекарва повече време в Европа, основно във Великобритания. Той не крие, че обича Лондон и описва английската столица като "много творческа среда". Преди дни дори стана ясно, че е прекарал няколко часа в антикварен магазин във Великобритания и се сдобил с любопитни вещи.

Изложбите не са единственият начин, чрез който актьорът търси нови форми на изява. С групата му "Hollywood Vampires" свири в различни страни. Супергрупата начело с кинозвездата, включваща музикалните легенди Алис Купър и Джо Пери от Aerosmith, подкрепени от китариста на Купър – Томи Хенриксен, ще има концерт и в България на 12 юни тази година.

Причината Деп да потърси нови поприща е ясна - епичната съдебна битка с бившата му съпруга Амбър Хърд. Актьорът спечели делото, но в резултат от обвиненията в домашно насилие загуби филмовите си ангажименти. През декември 2022 г. американският кинопродуцент и създател на франчайза "Карибски пирати" Джери Брукхаймър заяви, че би искал да върне актьора за снимките на новата част от проекта, но засега Деп остава без нови изяви в киното, освен в предстоящата френска продукция "Жан дю Бари".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Абсолютен прецедент: Майсторите в "Бригада Нов дом" отказват да ремонтират къща

Гонзо е на ход: Виктория от "Ергенът" официално ще съди БФС

Сбогом, Цър-пър: Алек не даде роза на Виктория и разочарова зрителите

Жена, изпратила 8000 картички на Хари Стайлс, влезе в затвора

Рут Колева се оплака, че няма апартамент

60-годишен зарязал Маги от "Ергенът" заради по-млада

Цветелина Грахич кълне Слави Трионов: Боже, благодаря ти, че се отървах от тая помия! (СНИМКА)

Защо дъщерята на Том Круз не иска да го вижда?

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com