На фона на стачките в Холивуд: Марго Роби печели шокиращи пари от "Барби"

2315
На фона на стачките в Холивуд: Марго Роби печели шокиращи пари от "Барби"
Снимка: Getty Images

Филмът "Барби" бързо се изкачи до позицията на второто най-печелившо заглавие за 2023 г., като събра впечатляващ световен боксофис от 1,23 милиарда долара. Като се има предвид това зашеметяващо постижение, съобщеният хонорар от 50 млн. долара, който Марго Роби получи за ролята си, изглежда забележително скромен, особено като се има предвид двойната ѝ роля на звезда и продуцент на филма. Само че финансовата истина е малко по-различна.

Колко всъщност е печалбата на Марго Роби за ролята ѝ на Барби

Според първите съобщения Марго Роби е получила само 50 млн. долара за ролята на Барби, но сега има информация, че звездата има дял от печалбата, който може да е 100 млн. долара. В неотдавнашния епизод на своя подкаст "The Town" Матю Белони сподели прозрения, според които истинските приходи на Роби значително надхвърлят първоначално оповестената цифра от 50 млн. долара.

Още: Ето колко и какви пластични операции има Марго Роби (ВИДЕО)

В епизода на подкаста, озаглавен "Колко пари наистина печели един хитов филм (и колко губи един провал)?" Матю Белони и гостът Джон Мас изследват намаления капитал, който получават създателите на успешни филми, тъй като студиата все повече предпочитат авансовите плащания пред дела от боксофис приходите.

В рамките на тази дискусия се повдига въпросът за възнаграждението на Марго Роби, като Мас споменава за приходите ѝ от 50 млн. долара за ролята ѝ. Белони отговаря, като определя споменатата сума като "смешно ниска", и намеква за вътрешна информация, според която възнаграждението на Роби далеч надхвърля тази цифра.

Съобщението за 50 милиона долара, които Марго Роби е получила за участието си в "Барби", споменато в дискусията между Белони и Мас, произлиза от доклад на Variety. Въпреки това Белони намеква, че Роби е имала достатъчно късмет да участва в печалбите на филма. Със своите 1,2 млрд. долара в боксофиса "Барби" е най-успешният филм в кариерата на актрисата досега. Въпреки че точният размер на приходите на Роби е неразкрит, се знае, че началната ѝ основна заплата е била 12,5 млн. долара - сума, която значително се е увеличила заедно със големия касов успех на продукцията.

Марго Роби със сигурност е доволна от успеха на филма "Барби", защото ще ѝ донесе повече пари, снимка: Getty Images

Том Круз също получава пари по този начин

Том Круз също е рядък пример за актьор, който се възползва от дял от печалбата на филмите си. Въпреки че получава скромно авансово плащане от 13 млн. долара за "Топ Гън: Маверик", той в крайна сметка печели около 100 млн. долара благодарение на забележителните световни приходи на филма от 1,5 млрд. долара. Като се има предвид, че световните боксофис резултати на "Барби" се доближават до тази цифра, вероятно е Марго Роби потенциално да си осигури подобен неочакван приход от около 100 млн. долара.

От дебюта си "Барби" има абсолютна доминация в боксофиса. Филмът събра зашеметяващите 155 млн. долара на вътрешния пазар през премиерния си уикенд, с което безпроблемно зае първото място в класацията за най-големи приходи от премиерата. Забележително е, че този филм е и най-печелившият в кариерата на Марго Роби със значителна разлика спрямо всички останали заглавия, пише БГНЕС.

Любопитно: Как Марго Роби "отряза" принц Хари: 5 факта за актрисата, които не знаете

Повече за "Барби"

Снимка: Getty Images

Във филма Барби (Марго Роби), най-известната обитателка на Страната на Барби, се сблъсква с екзистенциална криза, която я подтиква да пътува към човешкия свят, търсейки себепознание и истинско чувство за цел. Към това търсене се присъединява и Кен (Райън Гослинг), чието собствено съществуване зависи от признанието на Барби. В стремежа си към просветление двамата герои се сблъскват с предизвикателни реалности и създават нови връзки, като по този начин насърчават личностното си израстване. Под режисурата на Грета Гъруиг филмът оживява по сценарий, написан съвместно от нея и Ноа Баумбах.

Още: Изненадващият списък с актьори, които трябваше да играят Кен в "Барби" (СНИМКИ)

И докато филмът продължава да се показва в кината, зрителите все още имат възможност да допринесат за значителните приходи на Марго Роби. А кой филм предпочетоха българите - "Барби" или "Опенхаймер" - прочетете ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Голям провал за полицаите в "Един за друг"

Риана намекна за нов албум: Трябва да е невероятен!

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com