Пожарите в Австралия, Иран и правата на жените - посланията на "Златните глобуси" (ВИДЕО)

1892
Пожарите в Австралия, Иран и правата на жените - посланията на "Златните глобуси" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Горските пожари в Австралия, Иран и правата на жените - това бяха темите на "Златните глобуси". По традиция някои от артистите използваха камерите, за да отправят своите послания към всички.

Мишел Уилямс, Патриша Аркет, Хоакин Финикс и други победители се възползваха от възможността да говорят директно на събралите се и милионите зрители по света.

Приемайки наградата за ролята си в "Законът", Патриша Аркет коментира пожарите в Австралия и военната операция на Доналд Тръмп, при която загина ген. Касем Сюлеймани.

Когато погледнем назад към тази нощ, Аркет каза: "Ще видим държава на ръба на войната, Съединените американски щати, президент, който изпраща заплаха за 52 бомби, включително върху културни обекти."

"Младите хора рискуват живота си, пътувайки по целия свят, хората не знаят дали бомбите ще паднат върху главите на децата им. А Австралия гори“, каза тя. "И така, докато обичам децата си толкова много, умолявам всички да им дадем по-добър свят."

Ето какво се случи на Златните глобуси, вижте пълният списък с победители В ТАЗИ СТАТИЯ.

Тя не беше първата, която коментира тежката ситуация в Австралия. В началото на шоуто Русел Кроу спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в "Най-силния глас". Но той не беше там, за да я приеме. Актьорът реши да остане в дома си в Австралия, за да се бори с пожарите. Актьорът изпрати съобщение, което беше прочетено от Дженифър Анистън.

"Не се заблуждавайте, трагедията, която се развива в Австралия, се основава на промените в климата", пише той. "Трябва да действаме въз основа на науката, да преместим глобалната си работна сила към възобновяема енергия и да уважаваме нашата планета за уникалното и невероятно място, на което се намира. По този начин всички имаме бъдеще."

Обръщенията на Ръсел Кроу и Елън Дедженерис можете да видите в следващото видео:

По-късно Елън Дедженерес, приемайки наградата "Карол Бърнет" за постижение за живот, започна с думите: "Австралия, обичам те. Сърцето ми излиза на всички, които страдат в Австралия, на всички животни, които сме изгубили."

Как Хоакин Финикс прие наградата:

Хоакин Финикс, който спечели една от последните награди за вечерта - тази за най-добър актьор в драма - за ролята си в „Жокер“, каза, че "не иска да разтърси лодката, но че лодката вече е разклатена".

"Наистина е хубаво, че толкова много хора са изпратили своите добри пожелания до Австралия, но ние трябва да направим повече от това", каза Финикс. "Да се ​​надяваме, че можем да бъдем обединени и всъщност да направим някои промени. Чудесно е да гласуваме, но понякога трябва да поемем тази отговорност върху себе си и да правим промени и жертви в собствения си живот ", каза той. "Не трябва да водим частни самолети до Палм Спрингс за наградите."

Звездите на червения килим - ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ - Кой с какво блесна на церемонията в неделя?

Мишел Уилямс говори за правото на жените да избират и необходимостта да гласуват. Тя спечели Златен глобус за най-добра актриса в сериал или телевизионен филм за „Fosse / Verdon“. Уилямс помоли жените да гласуват за техните интереси, като говорят лично за значението на правата на жените и репродуктивната свобода.

"Като жени и като момичета, с телата ни могат да се случат неща, които не са наш избор", каза тя и добави колко щастлива е имала предимно контрол върху събитията от живота си. "Не бих могла да направя това, без да използвам правото на жена да избира - да избере кога да имам децата си и с кого", каза тя, като призна, че не всеки избор на жена изглежда същото, но че сме обвързани с основополагащ принцип на свободата на страната.

"Жени, 18 до 118, когато дойде време да гласувате, моля, направете това в свой собствен интерес", продължи тя. "Това е, което мъжете правят от години, поради което светът изглежда толкова много като тях."

През изминалите години победителите и презентаторите на Globes бяха по-единни в посланията си, предава "New York Times". През 2018 г. участниците проявиха солидарност с движенията #MeToo и Time's Up, като почти всеки гост беше облечен в черно. Много победители - включително Елизабет Мос, Лора Дърн и Франсис Макдорманд - използваха своите речи, за да се обявят срещу сексизма и важността да говориш истината за властта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Няма спирка: Лоренцо доведе нова снаха на Софи Маринова (СНИМКИ)

Показаха рокли и аксесоари на принцеса Даяна в Хонконг (СНИМКИ+ВИДЕО)

Луиза Григорова за сина си: Прави ме на дива калинка

Мария от "Ергенът" ядоса зрителите с мнението си (СНИМКА)

Камелия е по-щастлива от всякога. Вижте защо (СНИМКИ)

Иво Сиромахов скочи на българските инфлуенсъри: Тъжна история

В "Ергенът" за истинската любов: Барбара издаде защо не я е открила

Силвена Роу за наводнението в Дубай: Има изоставени коли по улиците (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com