Тутракан - градът на бойната слава

4727
Тутракан - градът на бойната слава
Снимка: Община Тутракан

На 21 септември 2018 г. - 25 години след обявяването на Деня на Тутракан от Общинския съвет през 1993 г. като празник на града, Народното събрание в 10:03 часа го обяви за град-герой на бойната слава, единодушно. Тази вест съобщи на тържественото заседание на местния парламент в Тутракан народният представител Александър Сабанов. Общинските съветници и всички присъстващи гости приеха хубавата новина радостно, с аплодисменти.

Гости на тържествената сесия на Общински съвет - Тутракан бяха евродепутатът Ангел Джамбазов, народният представител Стоян Мирчев, Почетният гражданин на Тутракан Ален Вале, кметове на общини от Силистренска област, на Трявна, областните управители Силистра Ивелин Статев, на Търговище, председателят на ОбС в Разград. Специални гости бяха делегациите от община Кирнодж, Румъния, и от гр.Чорлу - Турция.

Приветствените слова по повод празника на града произнесоха председателят на Общинския съвет в Тутракан Данаил Николов и кметът на община Тутракан д-р Димитър Стефанов, от страна на гостите - Александър Сабанов, Ангел Джамбазов, Стоян Мирчев, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов. Долгогодишният наш приятел от Франция Ален Вале ни върна в годините, когато за първи път е стъпил в малкия град на Дунава през 1980 г., когато е идвал с хуманитарни помощи през 90-те години за интерната във Варненци, за Тутраканската болница... Днес той е видял Тутракан променен откъм хубавата му страна, а болницата - модерна и съвременна, и призовал политиците преди всичко да мислят за здравето на хората - защото те са днешното и бъдещото на нацията.

ОЩЕ СНИМКИ - ТУК!

С грамоти и плакети кметът на Тутракан д-р Стефанов награди общинския съветник от Кирнодж Аурелиан Котобан и зам.-кмета на гр.Чорлу Камеладин Авджи - за голям принос в развитието на сътрудничеството между Тутракан и Кирнодж и Чорлу. За постиженията в своите области бяха отличени Петьо Стойчев - ръководител на театрален състав "Борис Илиев" при читалището в Тутракан,Никола Тодоров - млад и успешен пилот във водомоторен спорт, Анка Козарева - библиотекар, родолюбец и общественик, с чието стихотворение за Тутракан учениците от клас "Звездици" на Румяна Статева откриха тържеството, а ги предшестваха младите музиканти на Володя Иванов.

Кметът на Кирнодж инж.Иринел Роман подари на администрацията на Тутракан маслиново дръвче - символ на мира и мирно сътрудничество между Румъния и България.

Тържественото заседание, водено от председателя на Общинския съвет Данаил Николов, започна с химна на България и химна на ЕС. Завърши с много поздравления и коктейл.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СИЛИСТРА:

Кметът на Силистра: Имаме лавина от обжалвания за санкционирани проекти на предходното управление

ВиК - Силистра се присъедини към “Български ВиК холдинг” ЕАД

Автобус амфибия ще плава по Дунав

След решение на съда: Коригират изборните резултати в Силистра

Одобрени са два проекта на Историческия музей в Тутракан

Опече си работата: Когато снегът спре тока, идваш в енергото със скара (ВИДЕО)

Силистра си има нов кмет, ето кой е той

Мемориалният комплекс в Тутракан се разширява с 3D карта и възстановка на окопи (СНИМКИ)

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Силистра

Графити, музика и градски истории: Oткрихме Доброто в Силистра заедно със Загорка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com