Платформа за споделена благотворителност пускат ученици в Смолян

2747
Платформа за споделена благотворителност пускат ученици в Смолян
Снимка: Клуб "Web дизайн"

Първа в България онлайн платформа за споделена благотворителност „Купи и дари“ разработиха ученици от Смолян. Те са членове на клуб Web-дизайн към Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“, а техен ръководител е инж. Светослав Димитров.

Дарителят сам определя какъв процент да остава в платформата за благотворителност. Потребителят може да следи къде и как се разпределят средствата, както и актуалните каузи.

Газова бутилка се взриви, мъж е с 55% изгаряния в клиника

Газова бутилка се е взривила в къща в неделинското село Оградна. Пострадалият 76-годишен мъж, е с 55% изгаряния по тялото. Пострадали ...

„Имаме проект "Твоят час" от министерството. Това е допълнителна форма за обучение по интереси за ученици. Аз създадох клуб Web-дизайн, в който се включи целия екип. Започнахме да се обучаваме по по-нестандартни методи за правене на уеб дизайн. Тогава решихме, че ни е нужен проект, чрез който да разширим нашите знания. Така стигнахме до идеята, че трябва да направим нещо полезно както за учениците, така и за обществото“, разказа Димитров.

Той обясни, че процесът е бил много труден както за учениците, така и за него, защото били нужни страшно много нови знания.

„Те полагаха огромни усилия да следват линията. Отделно от това трябваше да правим нещо ново, което го няма другаде. Учениците не спираха да мечтаят какво точно да създават - менюта, карета и всички тези неща“, каза инж. Димитров.

„Цялата идея се зароди докато бяхме в обикновените часове. Г-н Димитров забеляза някак си, че не се възприема материалът и реши, че ни трябва по-добра изява. С проекта „Твоят час“ той основа клуб по Web-дизайн. Там научихме много неща. Ние като доброволчески екип след това решихме да използваме тези знания и да ги приложим в нещо полезно“, разказва 12-токласникът Денис Желев, който е част от екипа. Той е автор на логото и надписа. Участвал е и в останалата част от разработката.

Обявиха Смолян за град на знанието

Днес Смолян бе обявен за град на знанието, а призът бе връчен на кмета Николай Мелемов в София от зам.-министъра на образованието Таня ...

В сайта има регистър, който следи всеки дарен предмет, всяка дарена стока къде ще отиде, в коя кауза. Така, че процесът е абсолютно прозрачен“, каза още преподавателят.

Платформата все още се оптимизира и може да работи с компютри, таблети и смартфони. Тази вечер тя ще бъде представена пред смолянчани в Клуба на дейците на културата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян