Смолян и Ардино също влязоха в бедствено положение

29560
Смолян и Ардино също влязоха в бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Тежка е обстановката в цялата област Кърджали. Сняг продължава да вали интензивно. В Ардино е обявено бедствено положение. Информацията съобщи за Агенция „Фокус” областният управител на Кърджали Илия Илиев.

В момента се разчистват главните пътища от републиканската пътна мрежа.

"Затрудненията, които имаме, са в следствие на много паднали дървета. Към момента с екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението” правим организация за почистване на пътищата и по отстраняването на падналите дървета. В общините Ардино, Момчилград, Крумовград, Кирково, Черноочене има проблеми с електрозахранването. Към момента нямаме информация за бедстващи хора”, посочи Илиев.

Бедствено положение е обявено в община Рудозем

Община Рудозем обяви бедствено положение, след като всички населени места останаха без ток. То е в сила от 6:30 часа в събота сутринта....

В Ардино се създава проблем с това, че на бензиностанциите няма ток. Заради това се налага да осигуряват агрегати на поне една бензиностанция, за да може снегопочистващите машини да имат гориво. Илиев допълни, че снежната покривка на места е от 30 см. до 80 см.

Бедствено положение е обявено в цялата Смолянска област. Информацията съобщи областният Смолян областният управител на Смолян Недялко Славов.

Бедствено положение засега са обявили общините Рудозем, Смолян и Мадан. Има проблем с комуникациите и стационарни и мобилни.

По думите на Славов най-големите притеснения засега са свързани с това, че няма ток съм рудниците в Мадан, Рудозем и Златоград и има опасност да се наводнят. Той е разговарял с началника на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГД ПБЗН) комисар Николов и министъра на енергетиката да се осигури резервно захранване.

Остава в сила обявеното бедственото положение в смолянските села Киселчево и Мугла

Обявеното бедственото положение в смолянските села Киселчево и Мугла остава в сила. Това каза за Радио „Фокус” – Смол...

Тежка е обстановката в Смолян и Кърджали, затруднено е предвижването на превозните средства. Това съобщи от своя страна Първан Секиранов, директор на Дирекция „Оперативни дейности” към Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”(ПБЗН).

В Област Смолян има прекъсване на електрозахранването на места, като всички структури са в координация със системния ел. оператор, за да може да се пусне електрозахранването, както за жилищните, така и за промишлените обекти.

„Няма информация за бедстващи, загинали или пострадали хора. Машини на пожарна безопасност прекарват болните хора до линейки, колегите от спешните центрове изтеглят и извозват закъсалите автомобили”, заяви Секиранов. Работи се с другите структури на държавата, за да се създадат относително нормални условия за работа при взаимни условия.

„Всички служители са приведени в работа в бедстващата община Рудозем, въведени са плановете за действие при снеговалежи, превалявания и навявания”, допълни той. По думите му целият състав на дирекцията на пожарна безопасност в Смолян и Кърджали е на крак. „Съвместно с областният управител и кметове на населени места се координират действията и се разширява периметърът на действие”, каза още Първан Секиранов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали