Вторият в листата на БСП в Смолян избухна срещу изказване на водача - Александър Симов

9467
Вторият в листата на БСП в Смолян избухна срещу изказване на водача - Александър Симов
Снимка: Личен архив

Вторият в кандидат-депутатската листа на БСП за България в Смолян Емил Хумчев избухна срещу изказване на водача Александър Симов във Фейсбук. Нарече го "политически некоректно".

"При все още липсата на оценки за парламентарните избори, фаворизирането на определени личности води до разочарование. Непрекъснатата разделителна линия, прокарвана от семейството Ви, е нелоялна. Моят глас на социалист и участник в целия предизборен процес признава, че винаги екипната работа е била налице в област Смолян и сплотявала партията“, изтъква Хумчев, който е родом от Златоград. Той е член на НС на БСП и председател на Съвета по туризъм към НС на БСП.

Постът на водача и вероятно депутат в следващото Народно събрание Александър Симов (със 7 165 гласа в подкрепа на БСП за България) бе публикуван вчера и е със следното съдържание:

„Има време за всичко под слънцето. Нали така беше казал Еклесиаст? Тоест има време да ви дудна с анализи, мнения, гняв и позиции. Сега обаче ми е времето да благодаря - да благодаря на хората в листата за тяхната енергия в кампанията, да благодаря на общинските председатели на БСП в Смолянска област за тяхната помощ в голямата битка. Специално да благодаря на Рабие Кьосева, която показа истинска политическа класа и стил и не знам как (сигурно е магия) докара гласовете за един мандат в Смолян. И, разбира се, специално да благодаря на Маринела Шаронова, която освен, че е безценен помощник, превърна Кремене в туптящото червено сърце в поречието на Арда, където БСП смаза ГЕРБ, а заразата ИТН почти не беше допусната. Запознах се с толкова много хора, чух толкова много истории - искрено съм благодарен за всеки един споделен миг. Велик месец. Може да не съм доволен от резултата, но емоцията беше прекрасна. А това в крайна сметка е важното...“.

Хумчев, който е получил почти два пъти повече преференции от Симов (1186 спрямо 671), категорично се разграничи от написаното с аргумент, че БСП е губеща в тези избори.

„Самоотвержените председатели на общините не приемат огорчението и назиданието. Те знаят, че изборите и партийният живот не са магия, направена от една личност. А знания, опит, умения, кадри. Дисциплинираният и патриотичен вот на избирателите, ентусиазмът на хората от областта и добре подбраната, отговорна листа на кандидатите за народни представители, общинските партийни екипи извоюваха мандата на БСП. Точно за това на всички тях благодаря и те трябва да са на пиедестала, а не две-три имена“, посочва Хумчев.

 

 

Спомен за Коритаров: Разпъвал ме е в студиото си, но ще ми липсва

"О, не! Починал е Георги Коритаров. Да, знам, че много хора го мразеха, ненавиждаха люто и проклинаха. Но аз наистина го харесвах. Беш...

 

 

Снимка: Емил Хумчев

Той отбелязва, че за допуснатите грешки и слабости на кампанията предстоят размисли и анализи. И се обръща отново към водача:

"Господин Симов, за Вас радост, за партията поражение. И от двете се вадят поуки. В област Смолян живеят достойни социалисти. Те не се нуждаят от вашия гняв /както пишете/ и „да ви дудна“ с анализи, мнения /разбирайте говорене/. Ще направим всичко възможно да не предизвикаме партийна криза в БСП в област Смолян. Мъдро и отговорно за БСП, за да се съхраним. И никой не бива да забравя, че всеки депутат е задължен на избирателите си".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Кметът на Смолян спечели дело срещу КЕВР за поскъпналата вода

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян