X
 
 

Заради безснежната зима анализират къде би възникнал воден режим в Смолянско

5186 0
Заради безснежната зима анализират къде би възникнал воден режим в Смолянско
Снимка: Анита Чолакова
Заради безснежната зима областният управител на Смолян Недялко Славов назначи работна група, която да направи анализ и да идентифицира населените места, в които би възникнал воден режим през пролетта.

Към днешна дата населените места в региона, обслужвани от „ВиК“ ЕООД в Смолян, нямат проблем с водоснабдяването и няма селища, които да са на воден режим. Постоянно се следи обемът на язовирите в областта. Запълняемостта им с воден ресурс е между 65 и 80%“, съобщи Славов. 

Водната криза в Перник не е прецедент, Омуртаг на воден режим вече над 30 години

Жителите на Омуртаг вече 30 години са на воден режим, при това много по-строг, отколкото в Перник, съобщава Нова телевизия. Дневният р...

От 8-те язовира в Смолянско за питейни нужди е единствено язовир "Пловдивци", който бе пуснат в експлоатация по средата на юли месец тази година.  

По думите на Славов яз. „Пловдивци“ има достатъчно водни количества, за да поеме нуждите на населените места от общините Рудозем и Мадан, които обслужва. Добро е състоянието и на останалите водоизточници. 

 

Костадинов посочи необходимите мерки, за да няма воден режим във Варна

Наличните водни обеми показват, че ако има воден режим във Варненско, то той ще бъде след около 7 месеца. Това коментира пред Радио &bd...

 

"Обезпокоени сме от това, че зимата е изключително суха. С оглед на това, за да можем да прогнозираме какво би ни очаквало евентуално през пролетта, съм назначил работна група, която да направи анализ и да идентифицира потенциалните населени места, в които би възникнал режим, но след няколко месеца. Общо взето ситуацията с водоснабдяването е изключително спокойна и нормална за зимния сезон“, обобщи Славов.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители