ТЕЦ - Русе се преориентира в употребяваното гориво

3843
ТЕЦ - Русе се преориентира в употребяваното гориво
Снимка: ТЕЦ - Русе
През следващата година в „Топлофикация Русе” ЕАД въглищата ще останат само 50% от общия микс използвани горива. Другата половина ще бъде смес от биомаса, горими неопасни отпадъци и нефтени шисти. Затова предстои изграждане на пещ за съвместно изгаряне на посочените продукти.

Ще се изгради и инсталация за очистване на димни газове, със степен на десулфуризация по-голяма от 97 % ( очистване от серен двуокис), която ще позволи едновременна работа на 3 парогенератора. Ще се извърши преустройство на Блок № 4 на природен газ. Той ще бъде реконструиран за изгаряне на газово гориво. Според цените на горивата, се предвижда блок № 4 да бъде реконструиран за изгаряне на твърдо гориво, като ще остане възможността за работи и с газово гориво. Ще бъде извършен монтаж на слънчеви колектори за подгряване на технологична вода в ТЕЦ „Русе-Изток”.

Работник от ТЕЦ-Русе пострада при авария

55-годишен работник пострада при инцидент, който стана днес около 11 часа в ТЕЦ-Русе. Мъжът е откаран от екип на „Спешна помощ&ld...

Мнения и становища могат да се споделят писмено в Oбщина Русе или в РИОСВ – Русе, „Придунавски булевард”, № 20, ПК 7000.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители