10 000 абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян все още нямат ток

15761
10 000 абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян все още нямат ток
Снимка: Gettyimages

10 хиляди абоната на ЧЕЗ в общините Ловеч и Троян остават с нарушено електрозахранване заради тежките метеорологични условия в последните дни. Най-тежка остава обстановката в община Троян. В населените места без ток са прекъснати и телефонните връзки. Кметът на Троян Донка Михайлова обяви и утрешния ден за неучебен в училищата в селата, предаде БНР.

В община Ловеч обстановката се нормализира. Кметът Минчо Казанджиев съобщи, че е получил уверения от ЧЕЗ, че токът ще бъде възстановен във всички населени места.

Бедственото положение в община Габрово остава

Бедственото положение в община Габрово остава в сила и днес. Екипи на дружествата "Енерго Про" от Добрич, Варна и Шумен са се включили...

Проблемите са отстранени в Мездра, Роман, Самоков и град Априлци. Компанията работи с 90 екипа по отстраняването на авариите, съобщи за "Хоризонт" директорът на "Експлоатация и мрежи" в ЧЕЗ на мрежата Виктор Станчев. С близо една четвърт се е увеличила консумацията на ток в София през почивните дни заради ниските температури и падналия сняг. Претоварването на мрежата е причина за прекъсванията в захранването в някои райони, обясни Станчев.

"Според нас причината е, че все още не са топлофицирани всички жилищни сгради, но и това допълнително се наложи да ангажираме екипи, които да захранват съответно потребителите", заяви той.

От Столичната топлофикация обясниха, че до сряда парното във всички сгради ще бъде пуснато.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com