Ангел Рашков остава в затора

5102
Ангел Рашков остава в затора

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на 20-годишния Ангел Рашков, внук на Кирил Рашков-Цар Киро, защото дал подкуп от 20 лева на полицейски инспектор, предаде БГНЕС.

Той е обвинен затова, че на 14.03.2012 г. в гр. Пловдив е дал подкуп – сумата от 20 лв., на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение - полицейски инспектор Йордан К., за да не извърши действие по служба - да не му бъде съставен акт за административно нарушение по ЗДВП - престъпление по чл. 304А от НК.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.

Ангел Р. е обвинен в умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 10 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен.

Ново обвинение срещу цар Киро, този път за средния пръст

Повдигнато е обвинение на Кирил Рашков, цар Киро, за проявено дръзко хулиганство - показване на неприличен жест, среден пръст, на публи...

Съдът прецени, че е налице реална опасност Ангел Р. да се укрие и извърши престъпление. Настоящето деяние е извършено в рамките на изпитателен срок на предишно условно осъждане за престъпление по чл. 316 НК / използване на неистински или преправен документ/. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество