Ангелкова: Очакваме същия туристопоток от Русия като миналата година

877
Ангелкова: Очакваме същия туристопоток от Русия като миналата година
Снимка: БГНЕС

Очакваме същия туристопоток от Русия като миналогодишния. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Народното събрание.

Ангелкова припомни, че за миналата година руските туристи са били 559 000. По думите ѝ за това лято с руските си колеги и с Олег Сафонов са се разбрали, да се запази устойчивостта и същия процент и ръст като миналата година. По думите ѝ това е било потвърдено по време на посещението в Москва.

Ангелкова: Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона

"Не знам защо тези, които къмпингуват, смятат, че са извън закона и не трябва да бъдат проверявани. И това лято ще има проверки, не смя...

Ангелкова заяви, че това ще е голям успех, предвид агресивната ценова политика, която Турция води, за да върне изгубените си от преди две години позиции.

„Очакваме същите числа да получим като миналото лято. Към момента наблюдаваме един лек спад от около 3% до 4 %, което е в рамките на очакваното, предвид изключително агресивната ценова политика на Турция“, заяви Николина Ангелкова.

По думите ѝ фактът, че политически има подкрепа и сме в топ 5 за предпочитани пазари за руски туристи, както и че има заявени полети за редовни линии на летищата „Варна“ и „Бургас“ дава основания, че страната ни ще запази устойчивостта и цифрите от миналата година.

Успех след срещата в Москва е, че 2019 г. ще бъде обявена за година на туризма на Русия в България и обратно, допълни тя, цитирана от Фокус.

400 млн. евро приходи от международен туризъм за 3 месеца

Приходите от международен туризъм достигнаха близо 400 млн. евро в първите 3 месеца на тази година. Това показват данните на БНБ, съобщ...

„Такава ще имаме за първи път. По принцип Руската федерация всяка година обявява дестинация, която е предпочитана за руските туристи и обявяват година на тази държава. Това е много отговорно за нас. Стартираме с подготовката на дейностите, които следва да извършваме през 2019 г., така че максимално интересът и погледът на руските туристи да бъде насочен към нашата страна“, заяви Ангелкова и посочи, че срещите в Москва са били важни.

„Изключително съм благодарна на премиера за възможността да участвам в делегацията. Срещите протекоха в един изключително добронамерен тон, конструктивен, със желание да се решават всички въпроси от взаимен интерес. Това за мен е особено важно, когато говорим за туризма. Русия е един от основните пазари - Топ 5 е за миналата година“, каза Ангелкова.

Тя поясни, че от двете страни е подчертано колко важна е България по отношение на руските туристи и, че остава в челните пет места за предпочитани от руснаците дестинации за почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com