„Автомагистрали – Черно море“ отново протестират

2096
„Автомагистрали – Черно море“ отново протестират
Снимка: БГНЕС

Работниците от „Автомагистрали – Черно море“ ще продължат протестните си действия на 20 и 21 април. 

„Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен, в продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места чрез синдикални действия, включително и протести. За пореден път сме принудени да пазим работните си места и доходите си чрез протестни действия. Ето защо на 20 и 21 април 2022 г. от 11.30 до 14.00 часа отново ще блокираме движението в град Шумен - на Пътен възел „Белокопитово“, Автомагистрала Хемус, област Шумен; Ришки проход - до село Ивански, област Шумен - разклон на път II-73 с път III-7301; Айтоски проход - път III-208, на разклона на село Вресово, община Руен;

Град Велики Преслав - кръстовището на път I-7 с път II -74 до град Велики Преслав, област Шумен“, заявяват от дружеството.

Поводът за пореден път е изработеното от нас и неразплатено от държавата - средствата за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство. Провели сме множество срещи с всички служебни и редовно избрани правителства. Написали сме множество писма, позиции, декларации, които до момента са без отговор.

Беше направен опит за решаване на проблема от Народното събрание на 07.04. и 08.04.2022, но беше бламиран от участниците в управляващата коалиция.

Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме, заявяват още протестиращите.

Нашето достойнство не е за политическа употреба!

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя - „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ към дружеството е в размер на 27 644 902 лева с ДДС.

Караджов: Изплащаме веднага половината от дължимата сума на "Автомагистрали-Черно море"

В Народното събрание постъпи проект на решение, с което Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще разплати частично суми по договорите за...

Липсата на решение вече една година доведе до:

Периодично забавяне на заработените ни с честен труд заплати.За месец февруари и март 2022 неплатените заплати и осигуровките към тях са в размер на 3 млн. лева. За периода, в който е изпълняван обектът - 22.04. - 30.06.2021 г., те са в размер на 7 548 097,25 лева заедно с осигуровките към тях, като тази сума е платена от дружеството. Принудително спиране на работа във всички звена поради липса на материали; Напускане на дългогодишни квалифицирани работници и служители.

Периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени;

Влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали-Черно море“. Търпението ни е изчерпано! Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за запазване на трайните си работни места и достойно заплащане, заявяват още протестиращите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com