Бедствено положение в няколко области: Спасени хора, закъсали автобуси и места без ток (ВИДЕО)

8538
Бедствено положение в няколко области: Спасени хора, закъсали автобуси и места без ток (ВИДЕО)
Снимка: iStock

За стотици сигнали вследствие на зимната обстановка в цялата страна, съобщават от МВР.  Снеговалежът доведе и до обявяване на бедствено положение в няколко области. На места има редица спасени хора. Много са и населените места без ток. 

Бедствено положение в няколко области

В Община Силистра е обявено бедствено положение. Такова е обявено и за девет от общините на територията на област Шумен. Става въпрос за общините: Каолиново, Нови пазар, Каспичан, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Смядово, Велики Преслав и Върбица. Пълно бедствено положение е обявено и на териториятана Община Вълчи дол, област Варна. ОЩЕ: Бедствено положение в няколко области: Денков свиква извънредно съвещание

Местата без ток

Поради повреда в електрозахранването много населени места в област Разград са без електричество. 80 процента от населените места в област Силистра са без електричество. 

Във почти всички общини във Велико Търново има населени места без ток. Около 42 населени места в област Враца са без електрозахранване.

В област Видин населените места без електрозахранване са 11. В област Кюстендил: населени места без ток са в общините Треклянска, Рила, Бобошево, Невестино, Бобов дол, Дупница, Кюстендил.

В много малки населени места в област Русе няма ток.  Над 100 населени места във Варненско са без ток, а 30 са без достъп. Населени места без електроподаване – на територията на общините Ботевград, Елин Пелин, Годеч, Правец, Костинброд.

30 населени места от област Търговище са без електрозахранване. Временно затворен за движение е Котелският проход. 

Бедстващите и спасени хора

Огнеборци и спасители са евакуирали трима граждани, закъсали в непочистен от снега участък от път в района на мина Бели брег, община Драгоман, други двама са спасени в близост до село Елов дол, община Ботевград. ОЩЕ: 1110 снегорина работят в цялата страна, приоритет са автомагистралите

Разчиства се пътят към хижа „Леденика“, където според подадения сигнал, са 35 души.

Към 02.00 ч. днес е получен сигнал за бедстващи пътници. Става въпрос за 30 души от автобус на транспортна фирма на 26км. на автомагистрала "Тракия" посока София. Половин час по-късно участъкът от магистралата е почистен и автобусът продължи към София.

В Разград освен спасените деветима пътници, за които ви съобщихме по-рано, има и един сигнал за транспортиране на болен човек. ОЩЕ: Бедстващи хора: Евакуираха 9 души, сред които и деца в Разград

Оказано е съдействие на ЦСМП за достигане до трима болни хора.

Екипи от област Пазарджик са се отзовали на 4 сигнала за паднали дървета, евакуирали са 6 човека от два леки автомобила, закъсали на пътя с. Юндола - язовир Белмекен. 

В 04:45 ч. днес е получен сигнал от ОДМВР Ловеч за бедстващи хора на прохода Троян – Кърнаре (проходът е затворен за движение). Екип от РСПБЗН – Троян е заминал към място, като не е уточнено конкретното местонахождение и броя на хората.

Към момента екипи на пожарната са на терен и работят за евакуиране на хора от закъсали МПС в облас Силистра. Става въпрос за автобус със 7 пътници до Средище, десетина леки коли между Богорово и разклона за Срацимир, получен е сигнал за закъсали автомобили и в района на Черковна.

Към 5 часа сутринта е получен сигнал, че между Дунавци и Шипка кола, в която има мъж, жена и дете е закъсала. Екипите са достигнали до превозното средство преди минути. Хората са спасени. 

В Шуменска област е извършена е евакуация на хора от закъсал автомобил край Нови пазар. Към село Царев брод са насочени сили за евакуиране на хора, които се оказали в снежния капан с четири автомобила и за оказване на съдействие. Около 03:30 часа в дежурната част на областната дирекция е постъпил сигнал за инцидент на пътя Шумен - Велики Преслав- служител на пътноподдържаща фирма, извършвал оглед на пътя и на опасно надвисналите клони, бил ударен от водач на лек автомобил. Пострадалият е настанен за лечение в шуменската болница с опасност за живота. ОЩЕ: Пеевски: Г-н Денков, сняг онлайн не се чисти

Евакуирани са 2 деца и игумена на манастир до град Велики Преслав. Евакуирани са две деца, блокирани на пътя Русе –Бяла до с. Волово. Евакуирани са 6 човека, пътували с лек автомобил и закъсали на пътя между селата Стара река – Раково.

С помощта на верижна бойна машина пожарни екипи извършват евакуация на 20 човека, заседнали с автомобилите си на пътя над Аксаково.

Екипи на  РСПБЗН – Казанлък са оказали съдействие на линейка, превозвала лекар до с. Хаджи Димитрово. Помощ е оказана и на закъсали хора, пътували в автомобили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Укрепват подпорната стената, която рухна на АМ "Струма" (СНИМКИ)

Теглят номерата на машините за удостоверяване на вота 2 в 1

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com