Билетчето в София става 1,50 лв.?

3250
Билетчето в София става 1,50 лв.?
Снимка: Actualno.com

Билетът за градския транспорт в София става 1,50 лева.

Въпреки че все още няма потвърждение от Столична община, зам.-кметът по транспорт Любомир Христов заяви, че до края на месеца от Центъра за градска мобилност ще представят своите предложения за превозните документи.

Със сигурност няма да има промяна в цената на картите за пътуване.

Малко след местните избори отново се заговори за повишение на цената на билетчето за еднократно пътуване. Макар че от Столична община все още не дават конкретен отговор предвижда ли се наистина такова увеличение, най-вероятно пътният документ ще поскъпне с 50 стотинки. Ресорният зам.-кмет Любомир Христов уклончиво коментира, че до седмица Центърът за градска мобилност ще представи своите предложения, предаде Дарик.

Координати за връзка при потребителски въпроси - вече и в столичния градски транспорт

Стикери с координати за връзка с Комисията за защита на потребителите са поставени в превозните средства на столичния градски транспорт...

„Нашата цел е да се гарантира на хората, които ежедневно използват градския транспорт, да имат възможно най-ниски цени. Стремежът ни е насочен към използване на различни видове карти, които са с по-дълъг период от време" - коментира той.

Христов добави, че се очаква до края на месеца Центърът за градска мобилност да представи икономическата рамка за транспорта на София, както и техни предложения за различни нови документи за пътуване.

От Столична община също съобщиха, че в пиковите часове автобусите от Владая ще се движат на 10 минути. Освен това се предвижда линия 59 да минава и през жп гара Владая.

Това става, след като в началото на месеца жителите на софийското село Владая останаха без маршрутно такси, което свързваше населеното място с централната част на София. Единственият градски транспорт, на който могат да разчитат местните, е автобус 59. Линията обслужва и съседното село Мърчаево, а жителите недоволстват заради нередовното разписание на автобуса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com