Боа-удушвач в раница на Калотина

15634
Боа-удушвач в раница на Калотина
Митничарите задържаха 20-годишен български гражданин, опитал пеш да влезе в страната с контрабанден "терариум"

Пореден контрабанден "терариум" с влечуги от Чехия заловиха митническите служители на Калотина.

Митничарите задържаха 20-годишен български гражданин с инициали И. Н. от Пловдив, който е опитал пеш да влезе в страната с огромна туристическа раница на гърба.

В нея митническите служители са открили платнени чанти и пластмасова кутия с живи животни. В тях са били укрити общо 32 екзотични влечуги и земноводни: 10 змии боа – удушвач, 1 американски смок, 3 кралски питона, 2 смока, 3 жълтобузи костенурки, 2 черни костенурки, 3 млечни жаби, 3 оранжеви жаби, 2 гущера Сцинг, 1 гущер Агама и 2 паяка. Тарантула. И. Н. е обяснил, че пътува от Чехия, откъдето е взел екзотичните влечуги.

През нощта екзотичните влечуги и земноводни са транспортирани спешно в спасителния център в столичния зоопарк. По случая е образувано митническо дознание. Работата на разследващия митнически инспектор продължава.

Припомняме, че на 12 март в автобус, влизащ от Сърбия в България и пътуващ по редовна линия от Чехия за България, митническите служители на пункт Калотина откриха цял терариум с екзотични влечуги.

Български гражданин е опитал да ги внесе нелегално в страната, без да ги декларира дори след изричното запитване на митничарите. Живите влечуги са открити в сакове в багажното отделение. Екзотичната колекция съдържала 6 варана, 4 каймана, 3 питона, 15 хамелеона, 49 костенурки, 1 скорпион, 6 рака, 10 охлюва, както и много червеи и хлебарки. Влечугите са били пренасяни без знанието и разрешението на митническите власти.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com