Бойко Борисов за президента: Само когато Радев победи, изборите са били честни (ВИДЕО)

8297
Бойко Борисов за президента: Само когато Радев победи, изборите са били честни (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

„Явно само когато Румен Радев победи, само тогава са били честни изборите“. Така премиерът Бойко Борисов коментира идеята на президента да свика представители на всички партии, органите на реда и ръководството на ЦИК, за да обсъдят огромния по думите му брой недействителни бюлетини и сигнали за нередности.

„Един мъж, обграден с Корнелия Нинова, Мая Манолова, Татяна Дончева, Елена Йончева, Весела Коледа… Те го ошашавиха този човек. Трябва да сме снизходителни, аз просто не му завиждам. Това е чудо около него“, допълни Борисов, като окачестви думите на президента като политическа агитация в деня на изборите. „Хубаво е да говориш за върховенство на закона, но непрекъснато да нарушаваш законите?“, заяви още премиерът, като уточни, че се изказва и като лидер на партия, участваща в изборите. „Радев на коя партия е шеф и не е ли еднакво отдалечен?“, попита Борисов, след което реши да прекрати интервюто. „Щом считате, че агитирам, приключвам“, обърна се той към журналистите.

Все пак Бойко Борисов се съгласи да говори пред медиите по случая с изказването на френския премиер Еманюел Макрон. „Както ние сме се изказвали за някои френски квартали, в които освен със жандармерия с друго не се влиза, за Марсилската мафия, така и Макрон иска да се изкаже за български граждани, които са правили лоши неща в чужбина, например източването на кредитните карти, трафика на жени, че в Европа живеят много лоши хора – и французи, и българи, и немци, и всякакви. Едни кротки хора мигранти, които са влизали там, ние се отнасяме с тях като с най-големите врагове. Това е искал да каже. Чухме се веднага, поправихме се, разчитаме на Франция за подкрепа за чакалнята на Еврозоната“, заяви Борисов. Той припомни подкрепата на Еманюел Макрон за номинацията на Кристалина Георгиева за директор на Международния валутен фонд. Премиерът потвърди, че страната ни ще изпрати протестна нота. „Случва се, не е хубаво, възприел е, че е грешно изтълкувано и в скоро време ще имаме срещи и ще го каже“, допълни Борисов, като изрази надежда, че френският президент ще ни се „издължи“ за Шенген, за пакета за транспортните работници и за Еврозоната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com