Борис Бонев предложи пл. Света Неделя да бъде без коли

2003
Борис Бонев предложи пл. Света Неделя да бъде без коли
Снимка: Спаси София

Независимият общински съветник Борис Бонев е внесъл доклад в Столичния общински съвет за затваряне на пл. Света Неделя за автомобили, считано от 1 май. В него, той предлага паркингът пред хотел София Балкан да бъде премахнат, за да може пешеходците безопасно и безпрепятствено да минават между най-натоварената метростанция в града и основната пешеходна зона - бул. "Витоша".

"Днес площадът е превърнат в денонощен паркинг, зает от безразборно паркирани автомобили, а близо 20 от местата са ненужни служебни абонаменти, заети предимно от ведомствени автомобили на различни институции. Поради постоянното движение, настилките са изпочупени, пространството е преградено от грозни и изпочупени антипаркинг стълбове, а градската среда е задръстена и отблъскваща. Смятам, че е крайно време да спрем само да говорим за нормализация на града и да предприемем реални действия. Всъщност предложеното от мен вече отдавна е предвидено в множество общински планове и стратегии като доклада на арх. Ян Геел." - обяснява мотивите си Бонев.

Борис Бонев: Ремонт като в Западен парк заплашва Борисовата градина

В пост във Facebook общинският съветник Борис Бонев съобщава, че ремонт като в Западен парк заплашва Борисовата градина. Днес по негово...

Сегашната ситуация

"Обособеният паркинг в момента не е свободно достъпен за гражданите, а е с контролиран достъп и функционира като частен паркинг за обслужване на хотела. Хотелът е частна собственост, а площадното пространство – публична общинска и затова за Столичната община не произтича законово или друго задължение да осигури функционирането на паркинг точно пред сградата на хотела." - се казва в доклада. "Въпреки това, са предвидени 3 места за престой – т.нар. "drop-off" зона, на бул. "Кн. Мария Луиза", за да може гостите на хотела да бъдат обслужени без да пречат на останалите." - допълни Борис Бонев. 

Общинският съветник съобщи, че преди две седмици е изпратил писмо до г-жа Йорданка Фандъкова, защото тя има правомощията само с една заповед и в рамките на няколко часа да изчисти паркинга. "За съжаление реакция няма и затова внасям официален доклад в Общинския съвет. Предвид многобройните изявления на г-жа Фандъкова и арх. Здравко Здравков как основна цел им е обособяването на повече пешеходни зони, очаквам идеята да получи широка политическа подкрепа." - заяви Борис Бонев.

Спаси София поиска удължаване на автобусна линия 73

Общинският съветник на Спаси София - Борис Бонев, внесе днес в Столичния общински съвет доклад, с който предлага удължаването на автобу...

"Няма защо да чакаме с години ремонт за милиони, за да променим средата в града ни. Предлагам съвсем лесна административна мярка, която може да се случи още утре. Би било наистина лицемерно и разочароващо ако управляващите решат да отхвърлят това предложение. В крайна сметка ще видим дали афишираните намерения за превръщане на София в град за хората са само празни приказки. Припомням на г-жа Фандъкова, че основната ѝ теза по време на изборите беше, че е чула софиянци и желанието им за промяна. Дано да е била искрена и да го докаже с действия!" - завършва Бонев.

Предложение на Спаси София

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com